’EĞİTİM İÇİN TÜRKİYE’Yİ TERCİH EDİN’’

’EĞİTİM İÇİN TÜRKİYE’Yİ TERCİH EDİN’’

TÜRKİYE’DE EĞİTİM GÖREN YABANCI ÖĞRENCİLER TÜRKİYE’NİN YURTDIŞINDA TANITILMAMASINDAN ŞİKAYETÇİ, ÖĞRENCİLER: “TÜRKİYE YURTDIŞINDA YETERİNCE TANITILMADIĞINDAN EĞİTİM İÇİN AVRUPA VE DİĞER ÜLKELER TERCİH EDİLİYOR”

Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrenci temsilcileri T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı ziyaret etti. Türkiye’deki misafir öğrencilerin sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıya Kemal Yurtnaç Başkanlık etti. Aralarında Bangladeş, Nijer, Balkan, Kafkas ve Arap ülkelerinden öğrencilerin de bulunduğu heyet toplantıda sorunlarını dile getirdi. Tek tek söz alan öğrencilerin ortak sorunu ise Türkiye’nin yurtdışında yeterince tanıtılmaması idi.

Ankara Üniversitesinde eğitim gören Bangladeşli Sorwar Alam, “Türkiye hala Avrupa’nın hasta adamı olarak tanınıyor, yeterince tanıtım yapılmıyor, bu da öğrencilerin Avrupa’ya gitmelerine sebep oluyor” diye konuştu. Türkiye’den burs verildiğini tesadüfen bir arkadaşından duyduğunu söyleyen Filistinli bir öğrenci ise Başbakan Erdoğan’ın ‘one minute’ çıkışından sonra Türkiye’nin özellikle Arap toplumunda çok popüler olmasına rağmen ülke tanıtımının yeterli olmadığının altını çizdi. Burslu eğitim gören bazı öğrenciler ise burs miktarlarının yeterli olmadığından şikayetçi oldu, mastır ve doktora öğrencilerine verilen aylık bursun artması gerektiğini belirtti. 

Öğrencilerin dile getirdiği sorunları tek tek dinleyip not alan Başkan Kemal Yurtnaç ise öğrencilere her zaman yanınızdayız mesajı verdi. Başkan Yurtnaç, gelecek seneden itibaren burs miktarlarının artması için çalışacaklarını söyledi. Başkan Kemal Yurtnaç ayrıca yakında hayata geçirilmesi planlanan ‘Kardeş Aile Projesi’nin müjdesini verdi. Bu kapsamda rehber aileler oluşturularak, yabancı öğrencilerin ayda bir iki kez buluşmaları ve sosyal ve kültürel hayatı görmeleri sağlanacak. ‘Büyük Öğrenci Projesi’nden de bahseden Başkan Kemal Yurtnaç projenin amacının Türkiye’de eğitimlerini tamamlayan yabancı öğrencilerin kendi ülkelerine dönüşlerinden sonra tecrübe paylaşımını gerçekleştirmek olduğunu belirtti. Yabancı Öğrencilerin Türkiye’ye gelmeleri için bir çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Yurtnaç, bu amaçla çeşitli broşür ve tanıtım kartları hazırladıklarını, sloganlarının ise ‘‘Eğitim için Türkiye’’ olduğunu söyledi. 4 ayrı dilde hazırlanan tanıtım kartlarının, yurtdışında bulunan temsilciliklerimize gönderildiği belirtildi.

Yabancı Öğrenciler Daire Başkanı Mansur Özdemir ise öğrencilerin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik hazırladıkları çalışmalara dair bir sunum yaptı.

Türkiye’deki misafirperverlikten mutlu olduklarını belirten öğrenciler daha çok öğrencinin gelip Türkiye’yi tanıması için kontenjanların arttırılması talebinde bulundular.

 

               

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.