Emniyette hassas illere hassas atamalar

Emniyette hassas illere hassas atamalar

Önceki gün bir kararname ile 30 ilin emniyet müdürleri değişmişti. İşte stratejik planlamanın yapıldığı o atamaların şifreleri

30 ilin emniyet müdürünü değiştiren sürpriz gece yarısı kararnamesindeki ince planlamanın kodları ortaya çıktı. Kanlı saldırılara hedef olan Gaziantep ve Kayseri müdürleri merkeze alındı. Terör ve istihbarat uzmanı olan müdürler özellikle hassas illere gönderildi.

Önceki gün gece yarısı kararnamesiyle 30 ilin emniyet müdürleri değiştirildi, 3 emniyet genel müdür yardımcısı atanırken, 13 emniyet müdürü merkeze alındı. Kararnamede sürpriz atamaların yanı sıra dikkat çeken en önemli detay atamalardaki stratejik planlama oldu.

Akşam'dan Özkan Tamirak kararnamenin şifrelerini yazdı. Kararnamede iki çarpıcı ayrıntı vardı. Biri illerinde patlama yaşanan müdürler, diğerleri de olası çatışmaların yaşanabileceği illerdeki değişiklikler. Bütün bu konulara hassasiyet gösterilmiş.

BAZI İLLERE TIRPAN

Ankara, Gaziantep, Kayseri terör saldırılarının yaşandığı iller. Ankara Kumrular'da 5, Kayseri'de 2, Gaziantep'te 10 kişi terör saldırısında hayatını kaybetti. Görevden alınan müdürlerden Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olurken, Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz ve Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın merkeze alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atan Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay ise tam bir süpriz.

HİZBULLAH OPERASYONUNU YÖNETTİ

Kritik atamalardan biri Adana'ya yapıldı. Terör örgütü yandaşlarının sokak eylemleri, taş atan çocuklarla gündem de olan ve PKK'nın Amanos yapılanmasının hedef seçtiği illerden Adana'ya istihbarat uzmanı Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan atandı. Gürkan, 2000'de İstanbul'da Hizbullah'a yönelik operasyonunu yönetti.

CİNAYET UZMANI BİNGÖL'E

En dikkat çekici isimlerin başında da Bingöl'e atanan Ercan Taştekin var. Taştekin ismini kamuoyu ilk olarak Konya'da yaptığı operasyonlarla duydu. Konya CSI birimini kuran Taştekin, bölgede çözülmedik cinayet bırakmadı. Taştekin Asayiş Dairesi Başkan Yardımcılığı görevindeyken birçok faili meçhul cinayetin çözülmesindeki soruşturmaları da yönetti. Bunlardan en önemlisi Kayseri'de bayramda şeker toplamak için evlerinden ayrıldıktan sonra bir daha dönmeyen 3 çocuk cinayetiydi. Taştekin'in kurduğu özel ekip olaydan 18 ay sonra kayıp çocukların öldürülüp gömüldüğünü ortaya çıkarmıştı

TURİZMİN BAŞKENTİ ONA EMANET

Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz merkeze alındı. Ama yerine atanan isim ise bir terör uzmanı olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam. Adı PKK'nın 5 kişilik ölüm listesinde yer alan Sağlam, son olarak PKK'nın para kaynaklarına yönelik Türkiye'nin en büyük uyuşturucu operasyonuna imza attı. PKK'nın turizm bölgelerini hedef alacağı istihbaratları nedeniyle turizmin başkenti Antalya'ya atandığı değerlendiriliyor.

YENİ GAFFAR OKKAN OLABİLİR

Diyarbakır Emniyet Müdürü Sağlam'ın yerine atanan Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven de istihbarat kökenli. Siirt'te çok başarılı operasyonlar yürüttü. Sosyal projeleriyle halkın gönlünde taht kurmuş bir polis şefi. Diyarbakır'da ikinci bir Gaffar Okkan olabilir.

BATIYA HASSAS MÜDÜRLER

PKK'nın karıştırmak için hedef seçtiği illerde de önemli değişiklikler yapıldı. Balıkesir'e daha önce İstanbul TEM Şube Müdürlüğü yapmış olan Ağrı Emniyet Müdürü Halil Karataş getirildi. Samsun Emniyet Müdürü Hulisi Çelik ise Kocaeli Emniyet Müdürü olarak atandı.

ERGENEKON VE ŞİKE'DE ONUN İMZASI

Siirt'te atanan Mutlu Ekizoğlu İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinin yanı sıra İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Mutlu Ekizoğlu Türkiye tarihinin en önemli soruşturması olan Ergenekon operasyonu, Balyoz Darbe Planı, Devrimci Karargah Örgütü ve şike soruşturmasını yürüttü.

Van Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ümit Yurdakul da terör ve istihbarat uzmanı

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.