En Çok Büyüyen Sendika

En Çok Büyüyen Sendika

Memur sendikalarının üye tespitleri 15 Mayıs’ta sona erdi. İşte en çok büyüyen sendika olarak 103 bin 500 üyeyle yetkisini perçinlenyen sendika:

Memur sendikalarının üye tespitleri 15 Mayıs’ta sona erdi. Sağlık-Sen geçen yıl olduğu gibi yine en çok büyüyen sendika olarak 103 bin 500 üyeyle yetkisini perçinledi.
ANKARA – Memur sendikalarının üye tespit tutanakları tüm resmi kurumlarda imzalandı. Son iki yılda en çok büyüyen sendika olan Sağlık-Sen, yaklaşık 400 bin memurun bulunduğu sağlık ve sosyal hizmet kolunda, 93 bin 705 olan üye sayısını 103bin 500’e çıkartarak 2010 yılında da en çok üye artışı gerçekleştiren sendika oldu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, yetkiyi ilk defa geçen yıl aldıklarını hatırlatarak, “Sağlık-Sen’in yetki döneminde tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları etkili ve çözüm odaklı sendikacılık anlayışıyla tanıştılar. Çalışanlarımız için elde ettiğimiz kazanımlar, bu yıl da yetkiye ulaşmamızda en önemli etken olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Sağlık-Sen’in 2010 yılına ilişkin sendikal hedeflerine de değinen Kaçar, “Sağlık-Sen olarak başta döner sermaye adaletsizliğinin son bulması, döner sermaye gelirlerinin emekli keseneğine yansıtılması, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması için hizmet sendikacılığı mücadelemizi daha azimli ve kararlı şekilde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Memur sendikalarının üye tespitleri her yıl 15 Mayıs’ta belirleniyor. En çok üyeye sahip olan sendika, 4688 sayılı yasa gereği Hükümet’le toplu görüşme masasına oturuyor. Kendi hizmet kolunda 103 bin 500 üyeyle yetkili olan Sağlık-Sen, yaklaşık 400 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına toplu görüşme masasına oturacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :