En değerli 100 Türk markası

En değerli 100 Türk markası

Türkiye'nin en değerli 100 markasının toplam değeri ortalama 28 milyar dolar olarak gerçekleşti

Taraf'ın haberine göre, son beş yılda Türkiye'nin en değerli 100 markasının toplam değeri ortalama 28 milyar dolar olarak gerçekleşti. Brand Finance'in verilerine göre bu, kuruluşun mart ayında açıkladığı "Dünyanın En Değerli 500 Markası" listesinde 38.3 milyar dolarlık pay ile beşinci sırada yer alan WalMart'ın marka değerine bile yaklaşamıyor.

6 MİLYAR DOLARLIK DEĞER KAYBI

Brand Finance'in açıkladığı "Türkiye'nin En Değerli Markaları 2012" sonuçlarına göre, geçen yıl 100 Türkiye markasının toplam değeri 33 milyar dolar iken, bu yıl kur farkı nedeniyle bu rakam 27 milyar dolara düştü. Değeri 1 milyar doların üzerinde olan marka sayısı geçen yıl 12 iken bu sene 10'a geriledi.

EN DEĞERLİSİ TÜRK TELEKOM

150'yi aşkın firma üzerinde yapılan araştırmada veriler ilk 100'e giren firma üzerinden değerlendirildi. Araştırma sonuçları, 2012 yılında Türkiye'nin en değerli markasını Türk Telekom olarak belirledi. Böylece Türk Telekom, dördüncü kez Türkiye'nin en değerli markası seçildi. Bu yıl büyük bir başarıyla ikinci sıraya yerleşen marka ise Türk Hava Yolları (THY) oldu. Üçüncü sırada Akbank yer aldı.

 

İlk üçü takip eden markaların ise sırasıyla; Türkiye İş Bankası, Turkcell, Anadolu Efes, Garanti, Arçelik, Yapı Kredi Bankası ve OMV Petrol Ofisi olduğu belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.