Ergenekon'da 20 gözaltı var

Ergenekon'da 20 gözaltı var

Ergenekon soruşturması kapsamında 5 ilde 40 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.


Poyrazköy'deki kazılarda bulunan mühimmatla ilgili olarak yapılan soruşturma kapsamında Deniz Kuvvetleri'nde görevli 3 sivil memur ile 1 askeri personel gözlatına alındı.Deniz Kuvvetleri'ndeki bazı subayların evleri aranıyor.

Terörle Mücadele ekiplerinin, albay M.N. ve D.S'nin Ankara Çankaya'daki evlerinde avukat S.Ö'nün ise hem evinde hem de bürosunda arama yaptıkları belirtildi.

Gelen bilgilere göre gözaltılarla ilgili talimatı Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar vermedi.

FOÇA ASKERİ TESİSLERİNE SES KAYIT CİHAZIYLA GİRMEK İSTERKEN YAKALANAN VE ASKERİ MAHKEMEDE YARGILANAN KADIN SİVİL MEMUR, ERGENEKON SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDI

İzmir Foça'daki Deniz Kuvvetleri'ne bağlı tesislere ses kayıt cihazıyla girmek isterken yakalanan ve askeri mahkemede yargılanan sivil memur kadın, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ''Ergenekon Soruşturması''nı yürüten Cumhuriyet Savcısı'ndan gelen talimat üzerine D.B. adlı kadını Bayraklı'daki evinde gözaltına aldı.

Çınarlı'daki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen kadının, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

D.B, Deniz Kuvvetleri'nde sivil memur olarak çalıştığı Foça'daki askeri tesislere servis minibüsüyle girerken yapılan aramada, ses kayıt cihazıyla yakalanmıştı. D.B, kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdüğü askeri personel Z.B. hakkında Foça Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu, kanıt toplamak için de ses kayıt cihazını getirdiğini söylemişti. Cihazda bazı kişilere ait ses kayıtları bulunurken, askeri mahkemeye çıkarılan D.B. tutuklanmış ve 42 gün cezaevinde kaldıktan sonra avukatının itirazı sonucu serbest bırakılmıştı.

D.B. hakkında ''emre itaatsizlikte ısrar'', ''müteaddit kişiler arası konuşmaları izinsiz olarak kayda alma'', ''madde-i mahsusa tayin suretiyle amire hakaret etme'' suçlarından dava açılmış, ayrıca yürütülen idari soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

Etiketler :