Erikte fiyatlar sonunda düştü

Erikte fiyatlar sonunda düştü

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında üretilirken kilogramı 200 liradan satışına başlanan eriğin fiyatı, açık arazilerde de hasat başlayınca 85 liraya düştü.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, erik üretiminin Göksu Vadisi köyleri olan Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Karahacılı, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Ortaören ile Silifke'nin Kabasakallı mahallesi ve Atayurt, Atakent, Taşucu beldelerinde yoğun olarak yapıldığını kaydetti.

Geçen ay örtü altında ilk hasadı yapılan eriğin kilogramının 200 liradan satıldığını anımsatan Göktaş, sahile yakın kesimlerdeki açıktaki ağaçlardan hasadın başlanmasıyla şu anda kilosunun 85 liraya gerilediğini belirtti.

Türkiye genelinde 15 bin ton erik üretiminin yaklaşık 6 bin tonunun Silifke'de gerçekleştirildiğini vurgulayan Göktaş, şu anki fiyatların iyi olduğunu, sezonun bu bu şekilde tamamlanması halinde üreticinin sevineceğini ifade etti.

Silifke'nin ekolojik yapısının erik üretimi için elverişli olduğunu belirten Göktaş, şunları kaydetti:

''Göksu Vadisi köylerinin en önemli özelliği iklimler içerisinde mikro klima özelliğe sahip olmasıdır. Mikro klima özelliğinden dolayı burada yetişen ürünlerin ayrı bir damak tadı ve görünümü var. Buranın en önemli özelliklerinden biri de meyve turfandacılığıdır. Türkiye'nin ilk turfanda can eriği Silifke'nin Göksu vadisi köylerinde çıkmaktadır.''

AA 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.