Erkeklerin vefasızlığına bilimsel kanıt

Erkeklerin vefasızlığına bilimsel kanıt

ABD’nin Washington Üniversitesi’nde yapılan araştırmada 500’ün üstünde evli çiftin kanser veya MS gibi hayatı tehdit eden bir hastalık sürecindeki durumuna bakıldı. Bu süreçte, hasta kadın olduğunda evliliğin sona erme olasılığının daha fazla olduğu tespi

ABD’nin Washington Üniversitesi’nde yapılan araştırmada 500’ün üstünde evli çiftin kanser veya MS gibi hayatı tehdit eden bir hastalık sürecindeki durumuna bakıldı. Bu süreçte, hasta kadın olduğunda evliliğin sona erme olasılığının daha fazla olduğu tespit edildi. Çiftlerden birinin MS hastası olduğu 23 boşanmadan 22’sinde hastanın kadın olduğu belirlendi.

Evliliği sona ermiş 23 beyin tümörü hastasından 18’inin kadın olduğunun saptandığı araştırmada, diğer kanser türlerinin olduğu 14 boşanan çiftten hasta olanın 13’ünün de kadın olduğu görüldü. Sonuçlar kadının hasta olduğu evliliklerin yüzde 21’inin, erkeğin hasta olduğu evliliklerinse sadece yüzde 3’ünün sona erdiğini gösterdi.

Araştırmada biten bir ilişkinin sağlığa olumsuz etkisi de belirlendi. Eşinden ayrılmış hastaların daha çok hastanede kaldığı, daha fazla antidepresan kullandığı, radyoterapi gibi zahmetli tedavi süreçlerini tamamlama ihtimallerinin daha az olduğu belirlendi.