Evlendim ama aklım öncekinde

Evlendim ama aklım öncekinde

Mehmet Paksu; Sorularınızı yanıtlıyor ve sorunlarınıza çözüm üretiyor.

28 yaşındayım, evliyim. Evlenmeden önce görüştüğüm kız arkadaşımı ailem, "Çok baskın, havai" diye istemedi. Daha sonra tanıştığım bir bayanla sırf öncekini unutmak için alelacele evlendim. Fakat eşim beni yıprattı. Evliliği alttan alarak yürütmeye çalışıyorum. 2,5 yaşında bir kızım var. Hâlâ aklım öncekinde. Geçenlerde MSN'de karşılaştık, duygularımız iyice depreşti. Bana kızgındı. Ben de "Hayatım boyunca seni sevmeye devam edeceğim" dedim. Bu durumda eşimi aldatmış oluyorum. Bu sıkıntılar fiziki rahatsızlıklarıma sebep oldu. Neredeyse böbreklerimi kaybetmek üzereyim. Bana bir yol gösterin, nasıl unutabilirim? Eşimle mutluluğu yakalamam mümkün mü? (Rumuz: Istırap)

Mümkün olmasına mümkün de derleyip toparlamanız gerekiyor. Böyle duygu dağınıklarıyla bir mesafe alamazsınız. Sürekli gerilere giderek, gerilim içinde dönüp kıvranarak rahata eremezsiniz.

17 yaşındaki bir delikanlı gibi hissiyatınızın esiri, duygularınızın mahkûmu olmayın. Saadeti dışarıda aramayın. Bundan bir fayda göremezsiniz. Çünkü onun da evi, yuvası var, sizin de...

Göz göre böyle duygu intiharına sürüklenmenin akla, mantığa uyan bir tarafı var mı? Sevgi duygusu, aşk ve tutku insana niçin verilmiştir?

Mutluluğunuzu sağlamak, huzurlu bir hayat sürmek, geleceğe umutla bakmak, emin adımlarla ilerlemek için değil mi?

Beğendiğiniz huyları mutlaka vardır

Zaten fiziki olarak rahatsızsınız. Çekin kalbinizi o takıntıdan, kurtarın gönlünüzü o yasak ve kaçamak tutkulardan, çocuğunuza ve eşinize adayın kendinizi. Gözünüz başkalarında olmasın, "Hayatım boyu seni seveceğim" sözünü hayatınızı paylaştığınız eşinize söyleyin. Ona iltifat edin, ona yaslayın kendinizi, şefkatinizi ona demirleyin, sevginizi ona yoğunlaştırın.

Peygamberimizin "Bir mü'min erkek, bir mü'min kadından nefret etmesin. Çünkü onun bir huyunu beğenmezse başka bir huyunu beğenir" hadisiyle dile getirdiği gibi, eşinizin güzel yönlerine/davranışlarına dikkatinizi yoğunlaştırın. Size acımayan, sizi acıdan acılara sürükleyen, kuru bir sevda uğruna sizi için için eritenden alakanızı kesin, o zehirli baldan uzaklaşın.

 Kalbinizin sahibine açın içinizi, O'na dayanın, O'na güvenin, O'ndan yardım isteyin, O'na bağlanın. Rahatı, huzuru ve mutluluğu o zaman yaşayacaksınız.

Günlerce balığın karnında yaşayan Hz. Yunus'u kurtaran o Yüce Kudret sizin elinizi de boş çevirmeyecektir. Yeter ki her şeyi O'ndan isteyin.

Nişanlıyken nikâh da yapmıştı

Ben 34 yaşında bir bayanım. Geçtiğimiz yıl görücü usulüyle biriyle tanışıp nişanlanmıştım. Sonra ortada bir şey yokken nişanı attı. Ne istediğini bilmiyor. Dindar biri olduğu için nikâhımız da kıyılmıştı. Sadece kabullenmek kaldı bana. Ağabeyimin ve yengemin nişana karşı olduklarını sonradan öğrendim. Babam rahmetli olduğu için sorumluluktan korktular. Ben büyüden şüpheleniyorum. Yengem kendi rahatı için beni oyuncak gibi kullanıyor. Yardım edin lütfen... (Rumuz: Nurgül)

Nişanlınız yanlışları, yengenizin tutumu sizi açmaza taşımış. Onlar neler düşünür, hangi niyetleri taşırlar bir tarafa, şimdi siz kendi sorunlarınızı çözmeye çalışın.

Nişanlınız size geri dönmeyi düşünmüyorsa dini nikâhınızı vermesini isteyin, sizi boşadığını ifade etsin. Dinen o sizi boşamadıkça siz başkasıyla evlenemezsiniz.

İkincisi, "Benim için bu daha hayırlıymış" deyin, kendinizi fazla yıpratmayın. Kader inancımıza göre, eğer bu evlilik sizin için hayırlı olsaydı, Rabbimiz bir sebep yaratır, düğün yapardınız. Gelişmeler bu şekilde sonuçlandığına göre yaşanmışları unutmaya çalışın.

Büyüden şüphelenmenize de gerek yoktur. Böyle bir şeyi düşünmek, daha çok sizin moralinizi bozar. Büyü yapıldığı kesin olsa bile Peygamberimizin yaptığı gibi Felak ve Nas surelerini okuruz, sonucu Allah'a havale ederiz

Ağabeyiniz nişana o da karşı olduğuna göre, demek ki böyle neticelenmesi daha isabetli olmuştur. Bundan sonra ağabeyinizle birlikte hareket edin. Yengenize nefret etmenizin bir faydası yoktur. Bu size bir şey kazandırmaz.

Sizin niçin kötülüğünüzü istesin, evlenip bir yuva kurmanızın onu da memnun etmesi gerekir. Çünkü en azından ağabeyinizin sorumluluğu azalır, o da rahat eder.

Bunun için içinizdeki olumsuz duygulardan kurtulun, sırtınızda taşıyıp durmayın. Bugünden itibaren yeniden "Bismillah" diyerek hayata başlayın.

Soru ve sorunlarınız için; mpaksu@bugun.com.tr adresine mail gönderebilirsiniz.... 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :