FACEBOOK FOTOĞRAFLARINIZ SATILACAK!

FACEBOOK FOTOĞRAFLARINIZ SATILACAK!

Facebook'a ait fotoğraf paylaşım platformu İnstagram, gizlilik politikasını değiştirerek, siteye yüklenen fotoğrafları reklamcılara satma kararı aldı.

 

Facebook'a ait fotoğraf paylaşım platformu İnstagram, gizlilik politikasını değiştirerek, siteyeyüklenen fotoğrafları sahiplerinehaber vermeden reklamcılara satma kararı aldı.

Buna göre kullanıcılar 16 Ocak tarihine kadar hesaplarını silmezlerse, satışa itiraz hakları olmayacak.

İnstagram'ın kullanım koşullarında yapılan bir diğer değişiklik ise "kullanıcılar hakkındakibilgilerin Facebook, diğer ortaklar ve reklamcılarla paylaşılabileceği" maddesi.

Karar, sosyal medyada büyük tepki yarattı. Bir kullanıcı, değişikliği "intihar mektubuna" benzetti.

Facebook, Nisan ayında 1 milyar dolar ödeyerek İnstagram'ı satın almıştı.

Facebook'un Küresel Pazarlama Çözümleri Başkan Yardımcısı Carolyn Everson bu ay başında, "Eninde sonunda İnstagram'dan para kazanmanın yolunu bulacağız" diyerek bu adımın sinyalini vermişti.

İnstagram'ın internet sitesinde yer alan gizlilik ve kullanım şartlarına değişiklikler şöyle yansıdı: "Size ait bilgileri, bununla birlikte tanımlama bilgileri, günlük dosyaları ve aygıt tanımlayıcılar gibi araçlarla elde edilen bilgileri ve size hizmet sunmamıza yardımcı olan organizasyonlarla ilişkili yer bilgilerini (...) üçüncü reklam ortaklarıyla paylaşabiliriz."

Kullanım koşulları metninin güncellenmiş halinde de şöyle deniliyor: "(...) bir ticari işletmenin ücretli veya sponsorlu içerik veya promosyonlarla bağlantılı olarak kullanıcı adınızı, görünümünüzü, fotoğraflarınızı size herhangi bir bedel ödemeksizin göstermemiz için para ödemesini kabul etmiş sayılırsınız."

BBC Türkçe

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.