Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi geliyor

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi geliyor

Devlet Bakanı Bülent Arınç, İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi kurulacağını açıkladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi kurulacağını açıkladı. Arınç, üniversitenin kurulma çalışmalarının başladığını ve Yüksek Öğretim Kurumu'na sunulduğunu belirtti.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2010 yılı bütçesini sunan Arınç, kurumun bütçesinin gelecek yıl 460 milyon lira olduğunu kaydetti. Gelirlerinin tamamının öz kaynaktan karşılanacağını söyleyen Arınç, 69 milyon liranın personel, 12 milyon liranın sosyal güvenlik, 149 milyon mal ve hizmet, 22 milyon lira kaydı hizmet geri kalan kısmın ise yatırım giderlerinden oluşacağına vurgu yaptı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2010 yılı yatırım çalışmaları içinde Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi'nin kurulması bulunduğunu ifade eden Arınç, “İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi kurulması çalışması başlatılarak YÖK'e sunuldu.” dedi. Haseki Külliyesi'nin onarılacağını aktaran Arınç, cami ve tarihi yapılardaki halı ve çinilerin çalınmasının önüne geçmek için çalışmalar yapılacağı bilgisini verdi.

RÜSTEMPAŞA CAMİSİNDEN 15 YIL EVVEL ÇALINAN ÇİNİLER YURTDIŞINDAN ALINDI

Komisyon üyelerine tarihi yapılardan çalınan halı ve çinilerin geri getirildiği bilgisini veren Başbakan Yardımcısı, Emniyet, Vakıflar ve uluslar arası işbirliğiyle yurtdışına kaçırılan halı ve çinilerin geri getirildiğini söyledi. Bu eserlerden Rüstem Paşa Cami'sinden 1994 yılında çalınan çinilerin yurtdışında ele geçirilerek Türkiye'ye getirildiğini söyleyen Arınç, “Ramazanoğulları Beyliği zamanında yapılan Ulu Cami'den 6 Aralık 2002'de çalınan çinilerin de İstanbul'da ele geçirildi. Diğer çiniler de çeşitli operasyonlarla geri alındı. Çalıntı eserlerin yurtiçi ve yurtdışı satışı engelleniyor.” diye konuştu

 

Etiketler :