FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepkiler

FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor.

Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak birlikte yatsı namazını kıldı. Şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Vatandaşlar, daha sonra Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan attı. Çocuklar ve kadınların da katıldığı gösterilerde vatandaşlar, darbecilere tepkilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirler ve yaptığı konuşmaları dinleyen vatandaşlar, Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Nöbete katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ilçe belediye başkanları da vatandaşlarla nöbet tuttu.

Grup Genç tarafından ilahilerin seslendirildiği etkinlikte binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla nöbet tutmaya devam ediyor.

- Malatya

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde toplanan vatandaşlar, ailece demokrasi nöbeti tutuyor.

Valilik önünde kurulan sahnede Battalgazi Belediyesi Mehteran Takımı'nın marşlarına vatandaşlar eşlik etti.

Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar, sık sık tekbir getirdi. Bazı vatandaşlar, çocuklarını yere serdikleri kilimlerin üzerinde uyutarak nöbetlerine devam ediyor.

Trafiğe kapatılan İnönü Caddesi'ndeki vatandaşlar da zaman zaman gruplar halinde yürüyüş yaparak Erdoğan lehine sloganlar atıyor.

- Adıyaman

Valilik önündeki meydanda toplanan yaklaşık 40 bin kişi, bekleyişe devam ediyor.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar darbe girişimini protesto ederek, Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Çocukların okudukları şiirlere de eşlik eden vatandaşlar, uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Alandaki vatandaşlardan Mehmet Bozkurt (68), darbe girişimine kalkanların cani ve hainler olduğunu belirterek, FETÖ'cülerin dünyanın en adi insanları olduğunu dile getirdi.

Askerin silahı ile milleti vurmanın çok alçak bir saldırı olduğunu aktaran Bozkurt, "Bizim namusumuz ve dinimize karşı bunları nasıl yaparlar? Bunlar imansızlar, dinsizler, FETÖ gavur oğlu gavurdur." dedi.

Mehmet Güneş (55) de darbecilerin idam edilmesini istedi.

Türk vatanının herkese yettiğini belirten Güneş, "Bu canilerin yaptıkları hangi vicdana sığar? Hangi vicdan kabul eder? Bunlar devlet hainleri. Bunların idamını istiyoruz." diye konuştu.

- Kilis

Valilik ve belediyenin çağrısı üzerine Türk bayraklarıyla toplanan binlerce vatandaş, darbe girişimine tepki gösterdi.

Alandakilere Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı, Yeşilay ile iş adamı Mehmet Alpdağ tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

İl Müftülüğü personelince dua okundu. Vatandaşlar ve yaz Kur'an kursu öğrencileri de darbe girişimine karşı yazdıkları şiirleri seslendirdi.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletin darbeye karşı koyduğu iradenin takdire şayan olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin milletin gösterdiği birliktelikle engellediğini belirten Çataklı, "Darbe girişiminin üzerinden günler geçmesine rağmen, insanımız heyecanından hiçbir şey eksik olmadan meydanlarımızı doldurmaya devam ediyor. Bu irade bu şekilde olduğu müddetçe milletimizi hiç kimse sarsamayacaktır." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Kara da darbe girişimin olduğu ilk günün heyecanıyla milletin meydanlara gelmeye devam ettiğini anlattı.

Meydanlara gelen vatandaşların herkese önemli bir mesaj verdiğini ifade eden Kara, "Bu birliktelik dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyecek bir olay. Bu, Türk Devletinin yüz yıllar boyunca nasıl devlet olarak yaşadığının canlı bir örneğidir. Bundan dolayı milletimize şükranlarımızı arz ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kilis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç de üniversiteler olarak 15 Temmuz’dan bu yana yaşanan süreçte, milli iradeyi göstererek bu darbeyi kınadıklarını kaydetti.

- Gaziantep

Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla FETÖ terör örgütüne lanet okuyup, darbe girişimini protesto etti.

Meydandaki dev ekranlara, Anadolu Ajansınca (AA) hazırlanan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları anlatan video film yansıtıldı. Vatandaşlar, video filmi dikkatle izledi.

Geçici Suriye Hükümeti Başbakanı Cevad Ebu Hatab, yaptığı konuşmada, Türk halkının onurlu duruşunun herkes tarafından görüldüğünü söyledi.

Türk milletinin demokrasi bayramını candan ve yürekten kutladığını ifade eden Hatab, Suriye halkının FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ilk anından beri tavır aldığını anlattı.

Her zaman özgür Türk milletinin yanında olacakalarını belirten Hatab, "Bu teröristlerle ve darbecilerle konuşanları, onlarla bir araya gelenleri, kan dökenleri ve onları destekleyenleri istemiyoruz. Suriye'deki terörist başı, katil Esad Suriye'de hiçbir şey bırakmadı. Her evde kan akıttı. Her evden birilerini şehit etti. Demokrasiyi savunan, medeni olduğunu iddia eden Batı ülkelerinin halkı hala o katille iş birliği yapıyor. Onun yalanlarına, savaşına ortak oluyorlar." diye konuştu.

Halka "Kahraman Gaziantepliler" diye seslenen Hatab, darbenin ilk saatinden beri onların Türkiye'nin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Türk milletinin darbe girişiminin ilk dakikasından beri özgürlüğü ve demokrasiyi koruduğunu kaydeden Hatab, şöyle konuştu:

"Siz özgürlüğü ve demokrasiyi koruyorsunuz. Bu duruşunuzla bütün dünyaya örnek oldunuz. Suriye milleti size kurban olsun. Türkiye halkı sürekli Suriyeli kardeşiyle beraber oldu. Bu birliktelik Batı ülkelerinin maskelerini düşürmüştür. Suriye ve Türkiye milleti bu bölgede her zaman bir olacaktır. Ey aziz Türk milleti ve kahraman Gaziantep, bu duruşunuzdan vazgeçmeyin. Bu darbecileri cezalandırmaktan vazgeçmeyin. Biz her zaman sizinleyiz. Umarım bizde de böyle bir hükümet kurulur ve biz de özgürlüğe kavuşuruz. Her yönden size canımız ve malımızı vermeye hazırız çünkü bizim adil direnişimizin, devrimin simgesi budur. Türk milletinden ve seçilmiş iktidardan Allah razı olsun."

Etkinlikler kapsamında Suriyeli Ahmet Şükrü ve tasavvuf sanatçısı Aykut Payam konser verdi.

FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepkiler

FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepkiler

FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepkiler

FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepkiler

FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepkiler

FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepkiler

FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepkiler

FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepkiler

FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.