Fransa, Kazakistan ile ekonomik ilişkileri geliştirmek istiyor.

Fransa, Kazakistan ile ekonomik ilişkileri geliştirmek istiyor.

ASTANA (AA) - Fransa’nın Dış Ticaretten Sorumlu Bakanı Olivier Becht, Orta Asya’daki tek stratejik ortakları Kazakistan ile ekonomi başta olmak üzere...

ASTANA (AA) - Fransa’nın Dış Ticaretten Sorumlu Bakanı Olivier Becht, Orta Asya’daki tek stratejik ortakları Kazakistan ile ekonomi başta olmak üzere ilişkileri geliştirmek için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Astana’da resmi temaslarda bulunan Fransa’nın Dış Ticaretten Sorumlu Bakanı ve aynı zamanda Kazak-Fransız hükümetlerarası komisyonunun eş başkanı Becht’i kabul etti.

Tokayev, görüşmede, söz konusu ziyaretin Kazakistan ile Fransa arasındaki stratejik ortaklığa her alanda yeni bir ivme kazandıracağına olan güvenini dile getirdi.

Fransa’nın Avrupa’daki en büyük ortaklarından olduğunu kaydeden Tokayev, “Kesinlikle daha fazla işbirliği için büyük fırsatlara sahip olduğumuza inanıyorum.” dedi.

Tokayev, özellikle petrokimya, yeşil enerji, havacılık ve imalat, nakliye ve lojistik alanlarında Fransız ticaretinin Kazakistan pazarında daha geniş şekilde yer alması için gerekli tüm koşulları sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Olivier Becht de Tokayev’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek iki ülke arasındaki işbirliğinin dinamik gelişiminden memnun olduğunu belirtti.

Geçen yıl kasım ayında Tokayev’in Paris ziyaretinin ikili siyasi ilişkiler açısından çok başarılı geçtiğini hatırlatan Becht, “Sayın Cumhurbaşkanımızın (Emmanuel Macron) sizinle olan mükemmel ilişkilerine büyük önem verdiğini biliyorum. Bu en önemli uluslararası konular hakkında detaylı görüş alışverişi yapmamızı sağlıyor. Bu nedenle, ortaklığımızı geliştirmek için her türlü çabayı göstermemi istedi.” diye konuştu.

Becht, Kazakistan’ın Fransa’nın Orta Asya’da stratejik ortaklık kurduğu tek ülke olduğuna işaret etti.

Görüşmede taraflar, iki ülke arasında başta ticaret, ekonomi ve yatırım alanları olmak üzere işbirliği anlaşmalarının uygulanmasını ele aldı.

Becht, Astana temasları kapsamında Kazak-Fransız Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komisyonu 15. Toplantısı'na eş başkanlık edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.