Füze Kalkanı'nı halka soralım

Füze Kalkanı'nı halka soralım

HAS Parti Başkanı Kurtulmuş: Füze Kalkanı'nı referandumla halka soralım.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'ye kurulması planlanan Füze Kalkanı tartışmalarına farklı bir boyut getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temennilerinin bir işe yaramayacağını İncirlik Üssü örneğiyle savunan Numan Kurtulmuş, "Bu millet füze kalkanı meselesinde asla olumlu görüş vermeyecektir. Türkiye'ye füze kalkanı yerleştirilsin mi yerleştirilmesin mi gidelim referanduma halka soralım." dedi.

Rixos Otel'de Kurucular Kurulu Toplantısı'nda konuşan Kurtulmuş, ülke gündemini değerlendirdi. HAS Parti'nin 50'yi aşkın ilde kuruluş aşamasını tamamladığına işaret eden Genel Başkan Numan Kurtulmuş, Türkiye siyasetinde yeni bir tarz ve üsluba ihtiyaç bulunduğunu savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP arasında yaşanan tartışmaya temas eden Kurtulmuş, "Birisi 'Hezeyan içinde.' diyor öteki 'Dilini kopartırım.' diyor. Sorunları çözmeyen bir kavga aracı olarak siyaseti ortaya koyan eski siyasetten milletin sıtkı sıyrılmıştır. Bu tarz milletimizi ciddi şekilde yormuştur." dedi.

Milleti bölen, parçalayan, kutuplaştıran eski siyasetin bu boyutundan da halkın sıkıldığını ifade eden HAS Parti Genel Başkanı, ortak yanları öne çıkaran bir siyaset anlayışı güdeceklerini aktarırken, "Halkın Sesi, Fırat ve Dicle'nin, Sakarya ve Meriç, Halkın Sesi Anadolu'nun Trakya'nın sesi oluyor. Bu seste ayrılık ve düşmanlık yok. Bu seste bu topraklarda bin yıldır süren soylu sesi ve anlayışı var. Halkın sesinde düşmanlık olmadığı gibi ortak sesten bir adım geri gitmemek var." ifadelerini kullandı.

HAS Parti'nin toparlanma yeri olacağını dile getiren Genel Başkan Numan Kurtulmuş, "Kendisini dindar hissedenle etmeyeni, Alevi ile Sünni'nin aynı hedef doğrultusunda, özgürleşmek, demokratikleşmek için çalışmalarının zorunlu olduğunu ortaya koymaya çalışıyoruz." dedi.

UMARIM CHP STATÜKOCU TAVRI SÜRDÜRMEZ

CHP'de yaşanan değişikliği de değerlendiren Numan Kurtulmuş, "Ümit ediyorum yeni CHP statükocu tavrını devam ettirmeyecektir. Millet bilmez, millet anlamaz tavrından vazgeçecektir." temmennisinde bulundu. Oyu milletten alıp iktidarı egemenlerin sofrasına devşirmeyeceklerini vurgulayan Kurtulmuş, partinin ilk kongresini 28 Kasım'da gerçekleştireceğini sonra milletin arasına yayılacaklarını bildirdi. "Fanusların içinde siyaset yapmayacağız, sırça saraylarda oturup siyaset yapmayacağız. Biz kul hakkı yiyenlerle beraber asla siyaset yapmayacağız. Hırsızlarla ve zalimlerle beraber aynı sözü ahdi paylaşmayacağız. Kamu kaynaklarına dadananlarla hiçbir işimiz olmayacak. Millete tepeden bakanlara selam vermeyeceğiz. Milletin değerlerine düşman olanların tarafına bakmayacağız." diye konuştu.

Sözü füze kalkanı tartışmalarına getiren Kurtulmuş, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın tartışmalara dönük temennilerinin samimi bulduğunu söyledi. HAS Parti Lideri, ardından şu görüşleri dile getirdi:

"Siyaset temennilerle yapılmaz. İncirlik tecrübesi varken füze kalkanındaki herhangi bir füzenin nasıl ne şekilde kullanılacağını kim garanti edebilir. ABD ile NATO arasında kurumsal farklılık vardır ama fiziken farklılık kalmamıştır. Temennilerin hiçbir işe yaramayacağını hatırlatmak istiyoruz. Bu millet füze kalkanı meselesinde asla olumlu görüş vermeyecektir. Türkiye'ye füze kalkanı yerleştirilsin mi yerleştirilmesin mi gidelim referanduma halka soralım."

Son olarak KPSS sınavıyla ilgili açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, kopya iddialarının ardından ikinci kez yapılan sınavdan hiç tam puan alan çıkmadığını belirterek, "Sadece ÖSS Başkanı Ünal Yarımağanan istifasıyla geçiştirilecek bir durum değildir. Bu konuyu sadece gazete haberleri olmaktan öteye geçirmek durumundayız. 135 bin insan mağdur edilmiştir. Kimler suçluysa ortaya konulması mecburiyeti vardır." şeklinde konuştu.

CİHAN

Etiketler :