G.Saray Sturm Graz Karşısında

G.Saray Sturm Graz Karşısında

Galatasaray Avrupa Ligi F Grubu'ndaki 6. ve son hafta maçında bu akşam deplasmanda Sturm Graz ile karşı karşıya geliyor...

Grup liderliğini garantileyen Galatasaray'ın bugün deplasmanda yapacağı Strum Graz maçı Türkiye'nin UEFA'daki yeri ve Avrupa Kupaları'na daha çok takımla katılmamız için büyük önem taşıyor.

Avrupa Ligi’nde 5 maçta topladığı 13 puanla F grubunun zirvesine oturan ve liderliği garantileyen Galatasaray bugün Strum Graz ile Avusturya’da kağıt üzerinde prestij maçına çıkacak. Ancak bu karşılaşma Türk futbolunun geleceği açısından büyük önem taşıyor. Aynı şekilde H grubundan lider olarak çıkmayı garantileyen Fenerbahçe’nin yarın Sheriff Tiraspol ile İstanbul’da yapacağı mücadeleden çıkacak sonuç da kaderimizi etkileyecek.

UEFA sıralamasında Türkiye 31.725 puanla 11. sırada yer alıyor.. Ve 2 takımı Avrupa’da yoluna devam ediyor. Bir sonraki turda seribaşı olacak hem Cim Bom hem de Kanarya’nın önü açık gibi gözüküyor. Türkiye’nin 10. sıradaki İskoçya’yı geçmesi zor değil. Çünkü İskoçlar’ın 2 temsilcisinden Glasgow Rangers, Devler Ligi’ne veda ederken, Celtic de Avrupa Ligi’nde gruptan çıkma şansını yitirdi.

Etiketler :