GAZİ İİBF’DE ACAYİP SINAV PROGRAMI

GAZİ İİBF’DE ACAYİP SINAV PROGRAMI

Gelişigüzel hazırlanan sınav programı, öğrencilerin iki ayağını bir pabuca sokuyor.

 Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde bahar dönemi sınav programının açıklanması tartışmaları da beraberinde getirdi. Birçok eleştiri ve şikayet almasına rağmen yıllardır hiçbir değişiklik yapılmayan sınav programı, bu sene de aynen uygulamaya konuldu.

22 Nisan - 3 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılacak olan vizelerin sınav programına Gazi İİBF öğrencileri akıl sır erdiremiyor. Sınavların gün ve saatlerinde değişiklik yapılmasını isten Gazi İİBF öğrencilerinin çabaları bu yılda sonuç vermedi. Sınav programının hiçbir hassasiyet ve duyarlılık gözetilmeden hazırlandığını ifade eden öğrenciler şikayetlerini şu şekilde sıraladı:

 * Her güne bir sınav koymak yerine aynı güne iki hatta üç sınav koyuluyor.

 * Sincan, Etimesgut ve Mamak'ta oturan öğrenciler 08.30'daki sınavlara yetişemiyor.

 * Sınav saatleri çok dengesiz. 12.30 ve 13.30'a peşpeşe sınav koyuyorlar. 19.30'da sınavı olan öğrencinin ertesi gün 08.30'da da sınavı var.

 * On gün zaman olmasına rağmen öğrenciler dört günde yedi sınav oluyor.

 * Zorunlu derslerin sınavları son üç güne  yığılmış.

 * Vizelerdeki sınav programı final ve bütünleme sınavlarında da geçerli. Dolayısıyla final ve bütünleme sınavlarında da bu sıkıntılar tekrar yaşanıyor.

 Sınav programının acayipliği nedeniyle bazı sınavlara yeteri kadar çalışamadıklarını dile getiren  Gazi İİBF öğrencileri, günde bir tane ve uygun saatte sınav olmak istiyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.