Gazi İİBF’de Ders Kayıt Rezaleti!

Gazi İİBF’de Ders Kayıt Rezaleti!

Derslerini seçmek isteyen öğrenciler, bilgisayar başında 3 gün çile çekti.

 Üniversitelerde yeni akademik yıl başladı. Üniversite öğrencileri her akademik yılın başında internet üzerinden derslerini seçmek ve onaylatmak zorunda. Aksi takdirde sınavlara giremiyor ve dönem kaybına uğruyorlar.

 Öğrenci sayısı çok olan fakültelerde ders kayıtları büyük bir öneme sahip. Bu fakültelerdeki bölümlerin birden fazla şubesi var ve bu yüzden seçilen dersler çakışabiliyor. Çakışan derslerin sınavları da çakıştığı için öğrenciler başka bir şubede yer açılmasını bekliyor. Her şubeye ve her seçmeli derse belirli sayıda kontenjan açıldığı için kimi zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. Öğrenci işleri birimi yetersiz ve öğrencilerin isteklerine kulak tıkayan fakültelerde ders kayıt süreci stresli geçiyor.

 Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrencilerin ders alma işlemleri bu yıl tam bir eziyete dönüştü. 17-19 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılan ders alma işlemlerinde öğrenciler 3 gün bilgisayar başında beklemek zorunda kaldı. Kontenjan açılmadığı için istedikleri dersleri alamayan öğrenciler 3 gün sonunda büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Gazi İİBF öğrencilerinin ders alma işlemleri ile ilgili şikayetleri şunlar:

 * Her sene sabah 8.30’da açılan ders kayıt sistemi bu sene gece 01.30’da açıldı. Sistemin gece açılacağından haberdar edilen şanslı öğrenciler diledikleri dersi alırken, öğrencilerin büyük çoğunluğu mağdur oldu.

 * Zorunlu derslerde sınıf mevcudunun çok altında kontenjan açılıyor. Kontenjanlar bazen 10 dakika bazen 10 saat sonra sadece 5 artırılıyor. Yer olmadığı için derslerini seçemeyen öğrenciler iki üç gün bilgisayar başında kontenjan açılmasını bekledi.

* 3. ve 4 sınıf öğrencileri 2 seçmeli ders almak zorunda. Ders kayıt sistemindeki boşluk nedeniyle bazı öğrenciler 2’den fazla seçmeli alıp, fazla seçmeli derslerdeki kontenjanı karşılığında diğer öğrencilerden rüşvet istiyor.

* Öğrencinin fakültede tanıdığı varsa kontenjana bakılmaksızın istediği dersi istediği şubeyi seçebiliyor. Örneğin iktisat bölümünde Tarım Ekonomisi dersinin kontenjanı 1 artırılarak şanslı öğrenciye yer açıldı.

 * Hiçbir öğrenci tarafından tercih edilmeyen Ekonometri 1 gibi seçmeli dersler her sene açılıyor. Tercih edilmeyen bu derslerin açılması nedeniyle diğer seçmeli derslerde yığılma oluyor. Fakat seçmeli derslerin kontenjanı çok az artırılıyor.

 * Fakültenin 9.500 öğrencisi var ancak derslere açılan kontenjan sayısı çok az. Çalışma hayatında öğrencilerin işine yarayacak dersler yerine bazı akademisyenlere daha çok para kazandıracak (o akademisyenlerin uzmanlık alanındaki) dersler açılıyor.

 * Danışman onayları sırasında birçok dersin kontenjanı gizlice artırılarak şanslı öğrencilere yer açıldı.

Gazi İİBF öğrencileri bu çarpıklıkların giderilerek ders alma işlemlerini rahat bir şekilde gerçekleştirmek istiyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.