Gazi Üniversitesi’nde ‘’Üç Ders Sınavı’’ Arzusu

Gazi Üniversitesi’nde ‘’Üç Ders Sınavı’’ Arzusu

Yaz okulunun ve telafi sınavlarının kaldırılmasıyla zor durumda kalan öğrencilerden makul bir öneri geldi.

 Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesi’nin yaklaşık 80 bin öğrencisi bulunuyor. Yurdumuzun dört bir köşesinden gelen bu öğrencilerin ortak gayesi, tahsillerini normal sürede tamamlayıp hayata atılmak. Fakat son dönemde yaşanan gelişmeler öğrencilerin diploma hayallerini başka bir bahara erteliyor.

 2012 yılında bütün üniversite öğrencilerine bütünleme sınavı hakkı tanınmıştı. Gazi Üniversitesi öğrencileri tarafından sevinçle karşılanan bu durum, bir müddet sonra hayal kırıklığına dönüştü. Üniversite yönetimi tarafından alınan bir kararla yaz okulu ve telafi sınavları kaldırıldı. Son sınıf öğrencileri yaz okulunda derslerden geçerek veya kaldıkları derslerin telafi sınavına girerek mezuniyet için gerekli ders kredisini tamamlayabiliyordu. Yaz okulu ve telafi sınavlarının kaldırılmasıyla okulu uzayan öğrencilerin sayısında ciddi bir artış yaşandı.

 2 ders yüzünden okulu uzayan binlerce öğrenci var!

 Alamadıkları veya alıp kaldıkları birkaç ders yüzünden mezun olamayan binlerce Gazi Üniversitesi öğrencisi var. Hayalleri suya düşen, ailelerine karşı mahcup olan, bursları ve katkı kredileri kesilecek olan bu öğrenciler kara kara ne yapacaklarını düşünüyor. Gazi Üniversitesi öğrencilerinin yaz okulu ve telafi sınavı istekleri muhtelif gerekçelerle reddedildi (Öğrenci Konseyi'nin bu konuda girişimlerinin devam ettiği belirtiliyor). Birkaç ders yüzünden mezun olamayan, hayatlarından bir sene kaybedecek olan öğrenciler ise pratik bir çözüm önerisinde bulundu:

 Üç Ders Sınavı.

 Bozok Üniversitesi'nde başarıyla uygulanan Üç Ders Sınavı, kaynakların daha etkin kullanımını sağlıyor ve zaman kaybını engelliyor. Mezun olmak için üç ya da daha az dersi kalan öğrenciler Üç Ders Sınavı'na girerek diplomalarına kavuşabiliyor. Birkaç ders yüzünden okulun uzaması öğrenciler açısından büyük bir kayıp. Hem ekonomik etkinsizliğe hem de akademik zayıflığa yol açıyor. Mezun olmasına ramak kalan Gazi Üniversitesi öğrencileri Üç Ders Sınavı'nın yapılmasını arzuluyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.