Gizemli mumyanın sırrı

Gizemli mumyanın sırrı

İtalya'da 5.300 yıl önce öldüğü tahmin edilen bazı kişilerce lanetli olduğuna inanılan mumya 'Buz Adamı Ötzi'nin DNA'sına ulaşıldı.

Alp Dağları'nda buzlu ortamda cesedi "doğal mumya" olarak korunmuş buz adamın DNA incelemeleri sonuç verdi.

İtalya'nın Bolzano kasabasında sergilenen "Ötzi mumyası"nın şeker hastalığı, tansiyon ve kanser gibi hastalıkların genetik şifrelerinin çözülmesinde büyük rol oynayacağı belirtiliyor.

Bilimadamları, mumyanın gen mutasyonlarını incelediklerini, kanser ve diyabet gibi hastalıklarla bağ kurmaya çalıştıklarını söylerken; çok büyük ve heyecan verici bir projenin başında olduklarını ve Ötzi mumyasının çok fazla bilgi vereceğini de ekliyor.

ÖTZİ LANETİ

Ötzi'nin keşfi ve üzerindeki araştırmalar ile şu veya bu şekilde bağlantılı 7 kişi aradan geçen 14 yıl içinde ölmüştür.

Kimileri bu ölümleri bir lanete bağlarken, kimileri de tesadüf olarak yorumlamaktadır. Ötzi üzerinde yakın çalışmalar yürütmüş bazı araştırmacı ve bilim adamının da ölmemiş olduğunu burada belirtmek gerekir.

'Lanet' 1992'de Ötzi'nin vücudunu inceleyen adli tıp ekibinin şefi Dr. Rainer Henn'in ölümü ile başlamıştır. Dr. Henn, Ötzi hakkında vereceği bir konferansa giderken, arabasıyla bir başka arabaya başbaşa çarparak can vermiştir. Daha sonra Ötzi'yi inceleyen altı başka profesör de hayatını kaybetmiştir

Etiketler :