Göl Manzaralı Lojmanda Yetmedi

Göl Manzaralı Lojmanda Yetmedi

2005 yılından bu yana 15, öğretmenin değiştiği Şişman Köyü İlköğretim Okulu’nda bu yılda 4 kez öğretmen değişikliği yaşandı

Karakaya Baraj Gölü yanında doğal güzellikleri ile dikkat çeken köyde göl manzaralı lojmanlarda öğretmenleri bu köyde tutmaya yetmedi. Malatya kent merkezine çok yakın bulunan köyde düzenli olarak eğitim alamayan öğrencilerin birçoğu hala okuma yazmayı öğrenememesi velileri isyan ettiriyor.

Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki 1 öğretmenli Şişman Köyü İlköğretim Okulu’nda bir yıl içerisinde 4 öğretmenin görev yapması öğrencilerin yeteri derecede eğitim almamalarına neden oluyor. 2009-2010 yılı eğitim dönemi başında köyde göreve başlayan öğretmenden sonra yıl içinde köye 3 adet öğretmen daha geldi. 2005 yılından bu yana ise okulda 15 öğretmenin eğitim verdiği kaydedildi.

Şehir merkezine 30 kilometre mesafede yer alan okul birleştirilmiş sınıflar halinde eğitimini sürdürüyor. İlköğretim bölümünde 15 öğrenci, ana okulunda ise 12 öğrencinin eğitim aldığı okulda öğretmenlerin sürekli yer değiştirmesi öğrencilerin yeterli düzeyde eğitim almamalarına neden oluyor. Öğrenci velileri ise başvurdukları bütün yetkili kurumlardan ‘idare edin’ mantığı ile geri çevrildi.

VELİLER İSYAN EDİYOR

Şişman Köyü İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı İbrahim Bozdere, okuldaki öğretmen sorununu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne birçok kez iletmelerine rağmen çözülmediğini dile getirerek, “Okulda vekil öğretmen eğitim veriyor. Kadrolu öğretmen gözüken öğretmen rapor almış ve başka yerde görev yapıyor” diyerek şikayette bulundu. 

GELEN ÖĞRETMENLER ÜCRETLİ

Birçok öğrenci velisi ise yaşanan bu durumdan ötürü ilköğretim 3 ve 4’üncü sınıfta okuyan çocuklarının hala yeterli düzeyde Türkçe okuyamadıklarını dile getirerek, “Okulumuzun iki adet lojmanı bulunmasına ve şehir merkezine yakın olmasın rağmen bir türlü kadrolu öğretmenler eğitim vermiyor. Sürekli ya sözleşmeli ya da ücretli öğretmenler geliyor. Onlarda birkaç ay eğitim verdikten sonra bir şekilde ayrılıyor” diyerek üzüntülerini dile getirdiler.

İDARE EDİN MANTIĞI VAR

2005 yılından bu yana devam eden sorunla ilgili her yıl eylül ayında yetkililere başvuruda bulunan öğrenci velilerine ise yetkililerden sürekli ‘İdare edin. Bu yılda böyle oldu’ denmesine veliler isyan ediyor. Öğrenci velileri, “Yeter artık. Her yıl ‘bizi idare edin’ deniyor. 5 yıldır yetkilileri idare ediyoruz. Ama çocuklarımızın geleceği gidiyor” diyerek tepki gösterdi.  İlçe Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere ilçe kaymakamı, il milli eğitim müdürünün konuyla ilgili velilere verdikleri sözler ise bir türlü tutulmuyor. universitehaber.com

 

 

 

Etiketler :