Google Başkan Yardımcısı Çankaya'da

Google Başkan Yardımcısı Çankaya'da

Gül, Google Başkan Yardımcısı Vinton Gray Cerf ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan habere göre, Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen kabulde, Cumhurbaşkanı Gül, Google'ın kapsamlı hizmetlerinin insanlık için değerli bir katkı ve hediye anlamı taşıdığını belirtti.

Kendisinin de ABD ziyaretinde Googletarafından üretilen insansız aracı test etme imkânı bulduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu ve benzeri birçok çalışmanın insan hayatına önemli katkılar yaptığını ifade etti.

Küreselleşmenin büyük ölçüde internetin yaygınlaşmasıyla ilişkili olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin dinamik ve genç nüfusuyla internet kullanımında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını ve bu konuda başarılı bir örnek olarak Türkiye'nin, internet üzerinden ilk vize veren ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Google Başkan Yardımcısı Cerf ise Google olarak interneti tüm insanlığın hizmetine sunma çabası içinde olduklarını kaydederek bu konuda patent hakkı gibi kısıtlayıcı konulara girmediklerini anlattı. Cerf, buna bir örnek olarak "Kitlesel Açık Online Kurslar" (MOOC-Massive Open Online Courses) çalışmasını örnek verdi. İnternetin çok hızlı bir gelişim sürecinde olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Cerf, özellikle nitelikli ve kullanışlı içerik üretmenin daha önemli olduğu bir noktaya gelindiğini dile getirdi.

İnternet ile eğitim arasında sağlıklı bir köprü kurmak için Google olarak özel bir çaba gösterdiklerini kaydeden Başkan Yardımcısı Cerf, internetin nasıl daha iyi ve faydalı olarak kullanılabileceği üzerine çalıştıklarını vurguladı. Google olarak sundukları hizmetlerin özellikle ekonomi dünyasına önemli katkılar yaptığını belirten Cerf, internetin kültürlerin tanıtımı için de en geniş zemin olduğunu ve Türkiye gibi zengin medeniyete sahip bir ülkenin kendini bu alanda çok daha iyi tanıtabileceğine inandığını kaydetti.

İNTERNETHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.