Güncel röportajlardan seçmeler - 29.04.2008

Güncel röportajlardan seçmeler - 29.04.2008

Basın-yayından sizin için derledik; ilgilendiğiniz röportajın üstüne tıklayarak ayrıntıları okuyabilirsiniz.

 

[MEHMET ÇELİK] 1915'te bir tek Süryani'nin bile burnu kanamadı

27 Nisan 2008 Pazar, 00:00:00 | NURİYE AKMAN
Hafta içinde okuduğum bir haberle şoke oldum. Süryani Araştırmalar Merkezi Seyfo Center'ın hazırladığı, 48 sayfalık 10 bin broşür, AB üyesi ülkelerin parlamentoları, üniversiteler, gazeteciler ile bilim adamlarına gönderilmiş.

[RÖPORTAJ- Nuriye Akman] Bilimin de çetesi var!

20 Nisan 2008 Pazar, 00:00:00 | Nuriye Akman
Üniversitelerdeki öğrenci olaylarını nasıl görüyorsunuz? Karşıt görüşteki öğrencilerin provokatörlerin elinde oyuncak olması mıdır? Suçu derin ajanlara atıp rahatlayabilir miyiz? Ya bilim insanı, siyaset insanı, üniversite yöneticisi şapkası altında çocuklarımızı kin ve nefret batağına sürükleyen büyük adamlar? Onların hiç mi suçu yok? 1153 üyeli Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği'nin Başkanı Tahsin Yeşildere ile konuştuktan sonra daha iyi anladım: Masum değiliz hiç birimiz. "Önce ben" diyen ve sadece kendi gücünü korumaya azmetmiş büyüklerin kurduğu "bilim çetelerinin" eline geçmiş üniversiteler. Provokatörün istediği bir göz, üniversiteler vermiş onlara iki göz. E çocuklar ne yapsın yani?

[Şamil Tayyar] Ergenekon soruşturması burada noktalanır

07 Nisan 2008 Pazartesi, 00:00:00 | NURİYE AKMAN
'Operasyon Ergenekon' isimli kitabıyla dikkatleri üzerine şeken Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, röportajın dünkü bölümünde ölüm tehditleri aldığı için koruma talep ettiğini açıklamıştı. Tayyar, Ergenekon'un Kafkas kökenlilerin ağırlıkta olduğu bir yapı olduğunu da iddia etmişti. Şamil Tayyar, bugün ise Ergenekon soruşturmasında son noktaya gelindiğini belirterek "Ötesi Türkiye'de kan gövdeyi götürebilecek, çok büyük siyasi cinayetlerin işlenebileceği bir süreci tetikleyebilir." diyor.

[Röportaj] Tehdit alıyorum, koruma talep ettim

06 Nisan 2008 Pazar, 00:00:00 | NURİYE AKMAN
Nuriye Akman'ın bu haftaki konuğu Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar. 'Operasyon Ergenekon' isimli kitabıyla dikkatleri üzerine çeken Tayyar, ölüm tehditleri aldığı için Emniyet'ten koruma istediğini açıkladı.
 
Kaynak: Zaman
 

Doç. Dr. Mustafa Şentop: RP için işletilen hukuk CHP'ye uygulanırsa Baykal yasaklı olur

28 Nisan 2008 Dün, 01:08:00 | Anasayfa - Röportaj
İltimasa mazhar parti CHP CHP açıktan darbe kışkırtıcılığı yapıyor. Lideri ve yöneticileri sık sık ülkenin huzur ve istikrarını bozan açıklamalar yapıyorlar. Siyaseti kimi güçlere kendi elleriyle teslim ediyorlar. Demokrasi karşıtı güçlerin 'odak noktası'...
 
Kaynak: Yeni Şafak