“Hadis ve Sirete Hizmet Onur Ödülü”

“Hadis ve Sirete Hizmet Onur Ödülü”

Hadis ve Sirete Hizmet Onur Ödülü’nün bu seneki sahibi İbrahim Canan’ın ödülü ise eşi Zarife Canan’a Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tarafından takdim edildi.

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Hadis ve Siret Araştırlamarı Yarışması’nda” ödüle layık görülen isimler 11 Nisan 2010 Pazar günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Vatikan Türk Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı bir törenle açıklandı ve ödülleri kendilerine takdim edildi. 

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de yoğun ilgiyle karşılanan yarışmaya katılan akademik tezler yüksek lisans ve doktora olmak üzere iki kategoride, Prof. Dr. Bünyamin Erul, Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, Prof. Dr. Mehmet Ali Kapar, Prof. Dr. Mustafa Kara, Prof. Dr. Recep Şentürk ve Prof. Dr. İsmail Yiğit gibi alanlarında otorite isimlerden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu.

Yapılan değerlendirmeler sonucu bu yılki yüksek lisans ödülüne “Oryantalistlerin  Hadislerin Menşeini Tespite Yönelik Yöntemleri” başlıklı tezini Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu’nun danışmanlığında kaleme alan ve halen doktora çalışmalarını sürdüren Fatma Kızıl layık görüldü. Doktora dalında ise “Hadis Rivayetinde Aile İsnadları” başlıklı tezini Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın danışmanlığında kaleme alan ve şu an İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdüren Bekir Kuzudişli ödüle layık görüldü.

Fatma Kızıl’a ödülü tez danışmanı Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, Bezir Kuzudişli’ye ise Prof. Dr. Hayrettin Karaman tarafından takdim edildi.

“Hadis ve Sirete Hizmet Onur Ödülü” Merhum İbrahim Canan'ın

Meridyen Derneği tarafından www.sonpeygamber.info projesi kapsamında, hayatını Hz. Peygamber’i anlatmaya adamış kimselere vefa duygularını dile getirmek amacıyla  gerçekleştirilmekte olan ve bu yıl üçüncüsü takdim edilen Hadis ve Sirete Hizmet Onur Ödülü’nün bu yılki sahibi ise 14 Ekim 2009 günü elim bir tarafik kazası sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. İbrahim Canan oldu. Hadis ve Siret Araştırma Ödülleri’nden farklı olarak www.sonpeygamber.info web portalı okurlarının oylarıyla sahibi belirlenen Hadis ve Sirete Hizmet Onur Ödülü’nün bu seneki sahibi İbrahim Canan’ın ödülü ise eşi Zarife Canan’a Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tarafından takdim edildi.

Ödül töreni Ahmet Özhan ve ekibinin peygamber sevgisini terennüme adanmış eserlerden oluşan konseriyle sona erdi.

Etiketler :