Hakkari'de eş zamanlı saldırılar

Hakkari'de eş zamanlı saldırılar

Merkeze bağlı Geçimli Karakolu ve Çukurca Karataş Karakolu'na aynı saatlerde eş zamanlı bir saldırı düzenlendi.

TACİZ ATEŞLERİ SONRASI OPERASYON

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırındaki Çukurca ilçesi'ne 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Jandarma Karakolu, 20 Sınır Jandarma Tugayı'na bağlı Darsinki Tepesi'ndeki askeri üs bölgesine ve Hakkari Çukurca Karayolu'nun 40. kilometresinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu'na saat 22.45 sıralarında eş zamanlı taciz ateşi açıldı. Taciz ateşine askerler anında karşılık verirken, ateş açılan bölgelere yoğun bir operasyon başlatıldı. Top atışlarının yapıldığı bölgeyi, kobra tipi helikopterler de sürekli ateş altına aldı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

ÇATIŞMA SIRASINDA YANGIN ÇIKTI

Bölgede başlayan operasyonlar devam ederken, İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Karataş Bölgesi'nde bulunan jandarma karakolunun yakınınlarında ise yangın çıktı. Yangına çevrede bulunan kuru otların neden olduğu ve bölgede bulunan ağaçlar yüzünden de büyüdüğü belirtildi. Bölgedeki yoğun silah sesleri ve top atışları ilçe merkezinde de duyuldu.

 

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Çukurca İlçesi'ndeki operasyonlar devam ederken, aynı saatlerde Hakkari kent merkezinde de yoğun bir askeri hareketlilik yaşandı. Fatih Kışlası'ndan ard arda havalanan helikopterler Çukurca yönüne doğru giderken, ambulans hareketliliği olduğu da görüldü. Çukurca'da devam eden hareketlilikle ilgili yetkililer henüz bir açıklama yapmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.