HAMAS, Direniş güçleri ve Abbas

HAMAS, Direniş güçleri ve Abbas

Hamas Abbas yönetimiyle ilgili olarak yayınlanan belgelere karşı ortak bir tutum belirlemek için acilen Filistin içinde ve dışındaki Filistinli gruplarla görüşmelere başladı.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin Filistinli kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İslamî Direniş Hareketi (Hamas) El-Cezire televizyonunun Abbas yönetimiyle ilgili olarak yayınladığı belgelere karşı ortak bir tutum belirlemek için acilen Filistin içinde ve dışındaki Filistinli gruplarla görüşmelere başladı.

Kaynaklar yoğun görüşme trafiğiyle ilgili olarak Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine şu bilgiyi verdiler: “Oslo takımının düşmana verdiği cömertçe tavizlerin deşifre edilmesinin ardından Hamas hareketi Filistinli önemli şahsiyetlerle ve Filistin direniş gruplarıyla istişare etmeye başladı. Hamas tavrını bu görüşmelerin sonunda belirleyecek.”

El-Cezire televizyonunun yayınladığı belgelerde Fetih yönetimini ipe götürecek ihanetler var. Belgelere göre Filistin davasının temel ilkelerini çiğneyen Fetih yönetimi, Filistin halkının uğrunda şehitler verdiği ve büyük bedeller ödediği topağından hem de mukaddes şehir Kudüs’ün bir kısmını –kendi şahsi mülkleriymiş gibi- düşmana veriyor, mültecilerin dönüş hakkını rafa kaldırıyor, işgal rejimin Yahudiliğini kabul ediyor ve direnişe karşı düşmanın safında yer aldığını açıkça ifade ediyor

Etiketler :