Hamdi Ulukaya'ya Büyük Ödül

Hamdi Ulukaya'ya Büyük Ödül

ABD’nin en büyük yoğurt markalarından Chobani’nin Kurucu Başkanı ve CEO’su Hamdi Ulukaya ABD Küçük İşletmeler İdaresi’nin (SBA) verdiği 2012 Ulusal Girişimcilik Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

ABD’nin önde gelen yoğurt üreticilerinden Chobani şirketinin Kurucu Başkanı ve CEO'su Hamdi Ulukaya, ABD Küçük İşletmeler İdaresi (SBA) 2012 Ulusal Girişimcilik Başarı Ödülü’nü kazandı. Amerika’nın en saygın ödüllerinden biri olan SBA Ulusal Girişimcilik Başarı Ödülü, küçük bir başlangıç ile yola çıkarak işini büyüten ve başarılı bir şirket haline gelen sıra dışı girişimcilere veriliyor. SBA Girişimcilik Başarı Ödülü adayları şirketin çalışan sayısındaki artış ve istihdam piyasasındaki etkilerine, satışlarındaki artışa, iş performanslarına, ürün ve hizmetin yenilikçiliğine ve toplum odaklı projelere olan katkılarına göre değerlendiriliyor.

 

Girişimini SBA’dan aldığı başlangıç fonu sayesinde başarıya ulaştırdığını söyleyen Ulukaya, bu ödülün kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti. Ulukaya “Amerika bir fırsatlar ülkesi ve bizim öykümüz, gerçekten çok çalışırsanız, etrafınızı tutkulu insanlarla çevirirseniz ve inanırsanız, her şeyin mümkün olduğunun canlı kanıtıdır” şeklinde konuştu.

 

ABD’de bulunan tesislerinde ürettiği Yunan tarzı yoğurtlarla 700 milyon dolarlık bir ciroya ulaşarak 2011 yılında Forbes dergisine kapak olmayı başaran Hamdi Ulukaya, Erzincan’dan kalkıp öğrenci olarak gittiği ABD’de büyük bir başarı öyküsüne imza attı. 2005 yılında kurulan ve kısa sürede ABD’de yoğurt pazarının lideri olan Chobani, 1200'den fazla kişiyi istihdam ediyor ve her hafta New York’ta bulunan tesisinden 1,6 milyon koli ürün çıkarıyor. Geçen yıl Kanada ve Avustralya’ya da ürünlerini satmaya başlayan Chobani, 2012 yılı içinde ABD Twin Falls I.D.’de ikinci üretim tesisini açmaya hazırlanıyor. Kaliteli ve lezzetli ürünleriyle Yunan tarzı olarak bilinen yoğurt çeşidini ABD’lilere sevdiren ve “Yoğurt Kralı” lakabıyla anılan Ulukaya, örnek bir iş lideri olarak gösteriliyor ve başarı öyküsü küçük büyük tüm işletmelere ilham veriyor.

 

Ulukaya, başarıları kadar sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da adından söz ettiriyor. Ulukaya’nın girişimiyle 2010 yılında kurulan Çoban Armağanı (Shepherd’s Gift) Vakfı, tüm Chobani vergi sonrası karlarının %10’unu, dünyada pozitif ve kalıcı değişimler yaratmak üzere çalışan insanlara aktarıyor. Ulukaya, annesi adına kurduğu bu vakıf aracılığıyla geçtiğimiz Eylül ayında Somali’ye 1 milyon dolar yardımda bulunmuştu.  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.