Hangi operatörde kaç dakika bedava

Hangi operatörde kaç dakika bedava

GSM operatörleri arasındaki abone kapma yarışı bedava dakikada hızlandı.

GSM’deki rekabet tüm hızıyla sürüyor. Numara taşınabilirliği başladığından beri yeni yeni kampanyalar ve avantajlarla abone kapmaya çalışan GSM operatörleri 3G öncesi yeni abone avını hızlandırdı. Son olarak Vodafone numarasını Vodafone’a taşıyanlara her yöne bin 500 dakika bedava veriyor. Vodafone’un kampanyası 31 Ağustos’a kadar sürecek. Bu bedava dakika taktiğini Avea başlatmıştı. Avea, numarasını Avea’ya taşıyarak faturasız hat seçenlere her yöne bin 200 dakika hediye ediyor. Avea’nın kampanyası ise 31 Aralık’ta sona eriyor.

TURKCELL’DEN AYDA 10 SAAT BEDAVA

Pazarın lideri konumundaki Turkcell ise bu konuda rahat. Abone sayısının diğerlerinin çok üzerinde olması Turkcell’in elini rahatlatıyor. Yine de rakiplerinden abone alma oyunlarından geri kalmıyor. Yeni Turkcell’lilere 6 Temmuz’da sona erecek kampanya ile kontörlü hatta her yöne 1 kontör, faturalı hatta ise her yöne 10 saat hediye ediliyor.

iPhone 3GS, 3 günde 1 milyon adet sattı

Apple’ın geçen cuma günü ABD dahil 7 ülkede satışa sunduğu iPhone 3GS analistlerin beklentilerinin çok üzerinde satış rakamına ulaştı. Analistler 1 haftada 500 bin adet satış beklerken, iPhone 3GS, 3 günde 1 milyon adet satarak rekor kırdı. Öte yandan iPhone 3.0 güncellemesi ise 5 günde 6 milyon kişi tarafından indirildi. Apple CEO’su Steve Jobs ‘App Store’da bulunan 50 bin üzerinde uygulama desteği ile iPhone’un momentumu şimdiye kadar olmadığı kadar güçlü’ dedi. Yeni iPhone’ yazılımsal ve donanımsal yeniliğe ek olarak daha güçlü bir işlemci ve 32 GB’a kadar depolama olanağı sunuyor.

Kampanyalardaki dipnotlara dikkat

Kampanyaların dipnotları çok önemli. Vodafone’un kampanyasında aboneler hatlarını taşıdıktan sonra 6 ay boyunca ayda bir kez en az 50 kontör yüklemeleri halinde aylık 250 dakika olmak üzere 6 ayda bin 500 dakika kazanıyor. Avea’da ise numarasını taşıyıp faturasız hat seçene yurtiçi bin 200 her yöne dakika, 300’er dakika olarak 4 seferde yükleniyor. Numarasını Turkcell’e taşıyanlar kontörlü hat tercih ederse, 3 ay boyunca her 100 kontör yüklemeye aylık her yöne bin kontör, faturalı hat seçerse, 6 ay boyunca aylık vergiler dahil 12.12 TL karşılığında Turkcell’lilerle 10 saat konuşuyor.

En tanınan tekno market Teknosa çıktı

Teknosa, teknoloji ürünü satan zincir mağazalar arasında ‘en çok bilineni’ oldu. Interpromedya’nın bin 619 kişiyle görüşülerek yaptığı ‘Tüketici Trend Araştırması’na göre bilinirlik sıralamasında yüzde 87.1 ile Teknosa ilk sırada yer aldı. İkinci sırada yüzde 54.3 ile Bimeks, üçüncü sırada ise yüzde 49.4 ile Vatan geldi. Vatan’ı sırasıyla yüzde 41.6 ile Gold, yüzde 25.4 ile MediaMarkt yüzde 24.5 ile Electroworld, yüzde 19.4 ile Teknolojix, yüzde 14.8 ile Darty ve yüzde 11.7 ile Arçelik takip ediyor.

KDV’Yİ % 9 DİKKATE ALDI

Bu arada aynı araştırma KDV indirimi, kampanyalar, indirimler ve teknolojideki yeniliklerin tüketici kararlarını nasıl etkilediğini de ortaya koydu. Sonuçlara göre KDV indirimi tüketicilerin yüzde 91’inde herhangi bir davranış değişikliği yaratmadı. Yüzde 9’luk kesim ise bu indirimden dolayı alışveriş yaptığını belirtti. Araştırmada ‘Beyaz eşya, elektronik ve teknoloji ürünleri alışverişinde öncelikle tercihiniz nedir?’ sorusuna görüşülen kişilerin yüzde 63.7’si daha uzun garanti süresi yanıtını verirken, yüzde 36.3’ünün yanıtı fiyat indirimi oldu. ‘Teknolojiye olan ilgi düzeyiniz nedir?’ sorusuna ‘teknoloji ya da ürünün yaygınlaşmasını beklerim’ diyenlerin oranı yüzde 42.3, fiyatların düşmesini beklerim diyenlerin oranı yüzde 39.8 oldu.

Etiketler :