Hastaneler ilaç zamanını cepten hatırlatıyor

Hastaneler ilaç zamanını cepten hatırlatıyor

Sağlık kuruluşları cep telefonları için uygulamalar geliştirerek ilk yardımda kalp sağlığına kadar çeşitli hizmetleri cebe taşıyor. Mobil sağlık uygulamaları randevu almaktan, ilaç alma zamanımızı hatırlatmaya kadar geniş bir yelpazede hayatı kolaylaştırı

Cep telefonlarından internete erişimin hızla arttığı günümüzde, sağlık kuruluşları da bu alanda uygulamalar geliştirerek sağlık hizmetlerini cebe taşıyor. Mobil sağlık uygulamaları, tahlil sonuçlarını cep telefonlarımızda görmekten, ilaç alma zamanını hatırlatmaya kadar geniş bir çerçevede hastaların hayatını kolaylaştırıyor. Central Hospital için TechnoFace şirketi tarafından geliştirilen iPhone uygulaması, ücretsiz Kişisel Sağlık Asistanı hizmeti sunuyor. Uygulama çerçevesinde ilaç takip programı da iPhone üzerinden sunuluyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden kullandıkları ilaçların form, doz ve açlık, tokluk gibi bilgileri düzenleyerek ilaçları almaları gerektiği zamanda uyarılıyorlar.

BEBEK GELİŞİMİ TAKİP EDİLEBİLİYOR

Uygulamada günlük ilaç takip programından, hafta hafta bebek gelişimine kadar ihtiyaç duyabileceğiniz tüm sağlık gereksinimlerinizi takip etme imkânı sunuluyor. Kişisel Sağlık Asistanı uygulaması, hafta hafta bebek gelişimi kısmından hamilelik süreçleri aktif olarak takip edilebiliyor. Anne karnında bebek gelişiminin tüm evreleri görsel ve yazılı olarak kullanıcıya sunuluyor. Central Hospital'dan randevu almak isteyen kullanıcılar iPhone uygulamasıyla direkt randevu alabiliyor, randevu almak istedikleri doktoru seçebiliyor aynı zamanda dilerlerse uygulama üzerinden doktorlarına soru sorabiliyorlar.

ACİL DURUMLARDA İLK YARDIM BİLGİSİ CEPTE

 

Anadolu Sağlık Merkezi tarafından hazırlanan "Mobil İlk yardım Uygulaması" ise acil durumlarda gerekli olabilecek bilgileri içeriyor. Anadolu Sağlık Merkezi uzmanları tarafından hazırlanan mobil İlk yardım uygulamasını iPhone kullanıcıları ücretsiz olarak indirebiliyor. Uygulamanın içeriğinde, ilk yardımın temel ilkeleri ve temel yaşam belirtilerinin yanısıra, bayılmalar, böcek sokmaları, solunum yolu tıkanıkları, kırıklar, göze, kulağa ve buruna yabancı cisim kaçması, kanama, yaralanma, havale, zehirlenme, yanıklar ve donmalar, sıcak çarpmalarında ilk yardım konularında ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Uygulamanın menüsü, ilk yardım bilgisi gerektiren acil durumlarda bilgiye hızlı ulaşımı sağlayacak şekilde ve anlaşılır bir dil kullanılarak açıklayıcı görsellerle de destekleniyor.

KALP SAĞLIĞINIZI CEPTEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Kalp sağlığının giderek önem kazandığı günümüzde, iPhone ve iPad'lerde kullanılmak üzere tasarlanan 'Kalbini Sev' uygulaması da, kalbinizi korumak için yapabileceklerinizi size gösteren ve sağlığınız için yaptıklarınızı kontrol etmenizi sağlayan bir rehber niteliğinde.

'KalbiniSev' uygulamasını kullanarak, günlük aldığınız kaloriyi, vücut kütle endeksinizi ve kalp yaşınızı hesaplayabilirsiniz. Egzersiz önerilerini görüntüleyebilirsiniz. Kalbinizi korumak ve kolestrolünüzü kontrol altında tutmak için tavsiyelere bakabilirsiniz. Uygulamayla, genel sağlık bilgilerini edinebilir ve kalbinizle ilgili bilmediklerinizi öğrenebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.