Hatay'da bir esrarengiz olay daha

Hatay'da bir esrarengiz olay daha

Hatay'ın Belen ilçesinde, babasıyla dağ çayı toplamaya giden bir çocuk, dinlenmek için girdiği çukurda meydana gelen patlamada ayağını kaybetti

Edinilen bilgiye göre, olay Belen ilçesine bağlı Çerçekaya Köyü kırsal alanında meydana geldi. 14 yaşındaki Mustafa Şen, babası Hüseyin Şen ile birlikte dağ çayı toplamaya gitti. Yağmurdan ve soğuktan korunmak isteyen Mustafa Şen, bulundukları yerdeki bir çukura sığındı. Bu sırada çukurda bulunan bir maddenin patlaması sonucu Mustafa Şen ağır yaralandı. Uzakta bulunan Hüseyin Şen, patlamayı duyarak hemen oğlunun yanına geldi.

Gördüğü manzara karşısında şok olan baba, hemen oğlunu kucaklayarak hastaneye getirdi. Bulundukları yerin sarp ve uzak olması nedeniyle ancak 1 buçuk saat sonra hastaneye ulaşan baba, hala olayın şokunu üzerinden atamadı.

İskenderun Devlet Hastanesi'nde hemen ameliyata alınan Mustafa Şen, sağ ayağını kaybetti. Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Yıldırım, yaralı Mustafa Şen ve ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Başhekim Yıldırım, hastanın genel durumunun iyi olduğunu, ancak sağ ayağının kesildiğini söyledi.

Olay anını anlatan 14 yaşındaki Mustafa Şen, "Askerlerin operasyona çıktığında kullandığı mevzileri vardı. İçine oturdum. Babamla dağ çayı toplamaya gitmiştik, hava soğuktu ve mevzide dinlenmek isterken bir şey patladı. Sonra da kendimi hastanede buldum." dedi.

Mustafa Şen'in eniştesi Mehmet Altun ise yaşanan olayı şöyle anlattı: "Babası ile Çerçikaya Köyü'nün yüksek kesimi olan dağa çıkmışlar. Ada çayı toplamak için gittikleri yer köye 1.5 saatlik mesafe. Orada askeri mevziler bulunuyor, Mustafa, bu mevzilerden birine sığınmış. Bu sırada patlama olmuş. Mevziyi askerler, teröristlere karşı pusu kurdukları zaman kullanıyorlar." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :