Hatip Dicle'ye iptal sinyali

Hatip Dicle'ye iptal sinyali

Kesin aday listelerinin açıklanmasından sonra, terör örgütü propagandası suçundan aldığı 1 yıl 8 aylık hapis cezası kesinleşen ve 12 Haziran öncesi adaylığının iptal edilmesi gündeme gelen BDP’li Hatip Dicle’nin durumu, seçilmesinin ardından daha karışık

Seçim öncesinde, Dicle’nin savunmasını aldıktan sonra konuyu karara bağlamayı kararlaştıran YSK’nın, söz konusu ara kararında, milletvekilliğini iptal edeceği sinyali verdiği anlaşıldı.

Yerine Ak Partili vekil
Milliyet’in ulaştığı karara göre, Dicle’nin vekilliğinin iptali halinde TBMM’nin 549 vekille açılması yerine Ak Parti Diyarbakır adayı olan, gündeme 3 yıl önce PKK’nın patlattığı bombayla oğlunu kaybetmesi nedeniyle gelen Oya Eronat’a TBMM yolunu açacağı sinyalini verdiği de anlaşıldı.
Bu gelişmelerin gerçeğe dönüşmesi halinde, BDP’nin milletvekili sayısı 35’e düşecek. Ak Parti’nin Diyarbakır’daki vekil sayısı 6’ya, Türkiye genelindeki vekil sayısı ise 327’ye yükselecek. Dicle’ye verilen 77 bin 709 oy ise boşa gitmiş olacak. YSK, ara kararında mesajını verdiği bu yolu kullanmaz, Dicle’nin vekilliğinin iptaline karar verir ancak yerine kimsenin seçilemeyeceğine hükmederse, TBMM 549 vekille açılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.