Hizbullah Esed'e destek verdiğini belirtti!

Hizbullah Esed'e destek verdiğini belirtti!

Hasan Nasrallah, Lübnan'da katıldığı bir televizyon programında Suriye'de katliam yapan Esed'e açık açık destek verdiklerini belirtti.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye yönetimine, İsrail'e karşı takındığı tutum ve reform ve diyaloğa hazır olduğuna inandıkları için destek verdiklerini söyledi.

Bölgesel ve küresel düzeyde büyük bir dönüşüm yaşandığına işaret eden Nasrallah, yeni yönetimlerin şekillenmeye başladığını ve Arapların bu değişim ve dönüşümde küresel aktör olacaklarını iddia etti.

Tunus, Mısır, Libya, Yemen ve Bahreyn'deki tüm gelişmelerin Hizbullah'ın İsrail'e karşı direnişine hizmet ettiğini öne süren Nasrallah,''O bölgelerdeki yönetimlerin, Filistin meselesi ve İsrail'e karşı tutumlarını biliyorduk. Yaşanan ayaklanmalar halk ayaklanmalarıydı. Ta ki Suriye'deki olaylar yaşanıncaya kadar'' değerlendirmesinde bulundu.

Suriye yönetimine verdikleri desteği ''İsrail ve Amerika'nın karşısında olan her rejimi destekleriz'' diyerek açıklayan Nasrallah, ''Suriye yönetimine öncelikle İsrail'e karşı takındığı tutum, ikinci olarak da reform ve diyaloğa hazır olduğuna inandığımız için destek veriyoruz'' dedi.

İsrail-İran

Nasrallah, İsrail'in İran'ı vurması halinde, İran'ın misillemesinin yalnızca İsraille sınırlı kalmayacağını, bölgedeki Amerikan üslerini de kapsayacağını iddia etti.
Nasrallah, İranlı yetkililerden olası bir saldırıya karşı nükleer tesislerinin hazır olduğuna dair bilgi aldığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.