İçki, Merkel ve heykel konusunda destekledi

İçki, Merkel ve heykel konusunda destekledi

BBP lideri Topçu içki, Merkel ve heykel konusunda hükümeti destekledi, tahliyeleri eleştirdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, son günlerde kamuoyunu meşgul eden içki, Angela Merkel ve Kars'taki heykel konularında hükümeti desteklerken cezaevlerindeki tahliyeleri eleştirdi. Heykel konusunda Başbakan Erdoğan ile ters düşen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay için ise "Varlığına ters" ifadesini kullandı.

BBP lideri Yaşar Topçu, Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde muhtarlarla bir araya geldi. Ülkenin gündeminin 'cezaevlerinden salıverilen mezarlık evlerin sanıkları, meşhur rakı, heykel ve yeni tebelleş olan Merkel'le meşgul edildiğini' ifade eden Topçu, şöyle konuştu: "Gündem güvenlik olmalı, özgürlük olmalı ve refah olmalı. Ülkemizin dağında, ovasında, sokağında, evinde güvenliği nasıl tesis ettireceğiz? Bunu konuşmalıyız. Bununla alakalı sıkıntılarımız var. Hiçbir hükümet bu konularda milleti tatmin edecek bir çözüm bulamadı."

Siyasetçilerin bakanların ve ülkeyi yönetenlerin ülkenin her yerini gezmelerinin önemine işaret eden Topçu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü isim vermeden eleştirdi.

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizin her bir karışı ülkeyi yönetenler tarafından ziyaret edilmeli. Ama eşkıyanın temsilcilerine umut verecek maksat aşan laflar ve davranışlar asla yapılmamalıdır" diyen Topçu, "Diyarbakır'ın hakikati cami avlusudur, sokaklardır. Bölücülerin işgal ettiği belediye önü değildir. Orada açık ve net bir şekilde bu memleketin bir tek sözlüğünün olduğu dillendirilmeliydi. Ama inşallah bundan sonraki ziyaretlerde dillendirilir. O bölgelerin asıl meselesi aştır, iştir, güvenliktir kişisel özgürlüklerdir." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin son günlerdeki tahliyelerle ilgili sorularını da cevaplayan Topçu, yargı reformunun bir an önce yapılmasını istedi. Bu tahliyelerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olma gereğinin ve bağımsız yargıya kavuşması gereğinin ne kadar elzem olduğunu gösterdiğini anlatan Topçu şöyle devam etti: "Bu ülke artık vakit geçirmeksizin hukuk devleti olmalı. Vakit geçirmeden bağımsız yargıyı yerli yerine oturtmalıyız. Bunun için de acil olarak geniş mutabakatlı bir anayasa çerçevesinde bir hukuk reformu, bir yargı reformu mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Hükümet bu konu ile alakalı acil olarak tedbir almalı. Bununla ilgili durdurmayı gündeme getirmeli. Zaten böyle bir adım atıldığını öğrendim. Bu olumlu bir gelişme."

Başkabakanın 'inşallah yakalanırlar' sözüne katılmadığını ifade eden Topçu, "Devlet 3 gün sonrasını tahmin edemez mi? Ayıptır. Nasıl bir devletiz ki 3 gün sonrasını tahmin edemiyoruz. Bu emniyet güçlerimiz ve hükümet gelinen noktadan sorumludur. Millet vicdanı kanamıştır. Bu tahliyeler neticesi ortadan kaybedilen sanıklar hemen derdest edilmeli. Adaletin eline teslim edilmelidir." diye konuştu.

Kars'taki heykel, Kıbrıs konusundaki açıklamaları nedeniyle Almanya Başbakanı Angela Merkel ve içki yasağı konusundaki tavrı nedeniyle iktidarı desteklediğini ifade eden Topçu, heykel tartışmalarında Başbakan'la ters düşen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay için "Kültür Bakanı varlığına ters" ifadesini kullandı.

Her evden bir oy isteyen Topçu iktidara geldikleri takdirde özelleştirmedeki "ver kurtul" anlayışına son vereceklerini söyledi. Türkiye'de 156 üniversite olmasına rağmen dünyada ilk 500 üniversite arasına giren üniversite bulunmamasından yakınan Topçu, dışa bağımlılığın Türk tarımını bitirdiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :