'İfadeni değiştirmezsen ailen ölür'

'İfadeni değiştirmezsen ailen ölür'

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasında Gizli Tanık A ve Gizli Tanık B'nin ifadeleri dinlendi.

Ergenekon davasında ifade veren Gizli Tanık A, Ümraniye'de 27 adet el bombasının ele geçirildiği gecekonduda kiracı olan tutuksuz sanık Ali Yiğit'in, ifadesinin değiştirilmesi için tehdit edildiğini söyledi. Gizli Tanık B de, aynı yönde ifade verip, "Ali Yiğit, Oktay Yıldırım'ın kendisini rahatsız ettiğini söyledi." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasında Gizli Tanık A ve Gizli Tanık B'nin ifadeleri dinlendi.

Gizli tanık A, Ümraniye'de 27 adet el bombasının bulunduğu gecekonduda kiracı olan tutuksuz sanık Ali Yiğit'in, ifadelerini değiştirmesi için tehdit edildiğini ifade etti. Savcı Pekgüzel'in soruları üzerine gizli tanık, davanın tutuksuz sanıklarından Ali Yiğit'i Tekirdağ Cezaevi'nde ziyaret ettiğini söyledi. Bu ziyaret sırasında Ali Yiğit'in söylediği sözlerle ilgili Gizli Tanık A, "Tekirdağ'da cezaevinde bir avukat ziyaretine gelmiş. 'Olayı sen ve baban yüklen' yazılı bir kağıt vermiş. 'Eğer bizim istediğimiz gibi ifade verirsen aileni yaşatırız. Yoksa senin ve ailen için kötü olur.' diyerek ölümle tehdit etmiş. Avukatını da azletmesini ve kendisine bir avukat tutacaklarını söylemiş. Ayrıca içeride de kendisine bir metin verdiklerini ve bu metinde yazdığı şekilde ifadesini değiştirmesini istemişler. Aksi halde ailesini öldürmekle tehdit etmişler. Ancak içeride de kimin tehdit ettiğini bilmiyorum." şeklinde ifade verdi.

Gizli Tanık B ise, "Ali Yiğit içeride rahatsız edildiğini söyledi. Başka bir şey bilmiyorum." dedi. Gizli Tanık B, kendisine yöneltilen sorular üzerine "Ali Yiğit, Oktay Yıldırım'ın kendisini rahatsız ettiğini söyledi." diye konuştu. Sanık Mehmet Demirtaş'ın, "Tehdit yok değil mi? sadece rahatsız ettiğini söylediniz." sözleri üzerine gizli tanık B, "Tehdit de edildiğini söyledi." cevabını verdi.

Ali Yiğit, kiracı olarak oturduğu dayısı Mehmet Demirtaş'a ait gecekondunun çatı katında Oktay Yıldırım'ın 27 adet el bombasını sakladığı yönünde ifade vermişti. İddianamede, Ümraniye'deki gecekonduya 12 Haziran 207 tarihinde Ali Yiğit'in babası Şevki Yiğit'in Trabzon'dan yaptığı ihbar üzerine operasyon düzenlendiği ifade ediliyor.

Bu arada, Veli Küçük de Gizli Tanık 6'nın kendisiyle ilgili verdiği ifadelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gizli Tanık 6'nın söylediklerinin tamamen doğru olduğunu belirten Küçük, "Rahmi Seymen Kocaeli'nin ileri gelen sanayicilerindendi, rahmetli oldu. Ailece görüşürdük. Eski Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in de kayınpederidir. Ali İhsan Uslukol da sanayicidir, o da rahmetli olmuş, leni öğrendim. Ailece görüşürdük. Sami Hoştan'ı 1983 yılında Edirne Alay Komutanlığı görevim sırasında tanımıştım. Geçerken bana uğrar. Zaten gelmezse 'geçtin de uğramadın' diye kızarım." diye açıklama yaptı.

Sanık Küçük, Gizli Tanık 6'nın, "Veli Küçük ormanlık arazide İranlı Azeri gençlerle toplantı düzenledi." şeklindeki ifadesine ilişkin de, "Ben Azeri kökenliyim. Azeri dünyası beni tanır. İstanbul, Kocaeli, Adapazarı, Bolu çevresinden Azeri gençlerin düzenlediği pikniğe beni davet ettiler, gittim. Her konferansta dediğim gibi 'bölünmeyin, birlik olun' diye konuşma yaptım." diye konuştu.

Gizli Tanık 6'nın söylediklerinin dava ile ilgili ilgisinin olup olmadığını anlayamadığını söyleyen Küçük, "Niye çağrıldı, amaç neydi? Benim kapım gönlüm açıktır. Herkes gelir bana. Yanımda askerlik yapan birini getirip gizli tanık yapmışlar." ifadesini kullandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.