İHH buzul ve volkanları aştı!

İHH buzul ve volkanları aştı!

İlk kurbanlar Kamçatka’da kesildi. Kamçatka, dünyanın en doğu noktasında, en doğu boylamında bulunuyor.

Kurban bayramının yardımlaşma, paylaşma ve kardeşlik iklimi yardım kuruluşlarının elleriyle dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara taşındı.

 İnsani yardım gönüllüleri, hayırsever Türkiye halkından aldıkları vekâletle kurbanlıkları kestiler. Etlerini savaş, kriz, doğal afet ve fakirlik bölgelerindeki ihtiyaç sahibi yoksul ailelere, mültecilere ve yetimlere dağıttılar.

33 BİN HİSSE KURBAN BAĞIŞI

Dünyanın 125 ülke ve bölgesinde Kurban çalışması gerçekleştiren İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, hayırsever Türkiye halkından 33 bin hisse kurban bağışı aldı.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Dede, kurbanlıkları kesmeye ve etlerini dağıtmaya başladıklarını söyledi. Dede, Kurban çalışmasıyla yüzbinlerce ihtiyaç sahibi insana ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

İLK KURBAN KAMÇATKA’DA KESİLDİ

Bu arada İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerinin gittiği bölge ve ülkelerden ilk Kurban görüntüleri gelmeye başladı. İlk kurbanlar Kamçatka’da kesildi. Kamçatka, dünyanın en doğu noktasında, en doğu boylamında bulunuyor. Güneşin ilk doğduğu yer burası. Buzul ve volkanların ülkesi olarak biliniyor. Kamçatkalı Müslümanlar, herkesten önce bayram namazını kıldılar. Kurbanlıklarını kestiler. İHH ekipleri de hava sıcaklığı eksilerde olan Kamçatka’da karlar üzerinde kurbanlıkları keserek etlerini yoksul Müslümanlara dağıttılar.

İHH’nın bir ekibi de Tayland Patani’deydi. Patani’deki Müslümanlarla birlikte bayram namazı kılındıktan sonra kurbanlıklar tekbirler eşliğinde kesildi. Ayrıca yetimler ziyaret edilerek, bayram hediyeleri verildi.

Filipinler Moro’daki Müslümanlar da bayrama Türkiye’den gelen kardeşleriyle birlikte girdiler. Burada da hayırsever halkımızın bağışlamış olduğu kurbanlıklar kesildi. İhtiyaç sahiplerine dağıtımı gerçekleştirildi.

PAKİSTAN UNUTULMADI

Ağustos ayında yaşanan sel afetiyle sarsılan dost Pakistan halkı da bayramda yalnız bırakılmadı. En büyük Kurban organizasyonu bu ülkede gerçekleştirildi. 100 kişiden oluşan İHH ekibi sel bölgelerine dağılarak, 7 bin 250 hisse kurban kesti. Kurbanlık etleri, selde evlerini kaybeden ve çadırköylere sığınan afetzede ailelere dağıtıldı. İhtiyaç sahibi ailelere ayrıca gıda ve giysi yardımı yapıldı. Yetim çocuklara bayramlık elbiseler hediye edildi.

7 KITADA KURBAN

Dünyanın en fakir kesimini oluşturan Afrika ülkelerinde kurbanlıklar kesildi. Ürdün, Filistin, Irak ve Suriye’deki mülteci kamplarında bayram sevincinin yaşanması sağlandı. İHH ekipleri, Latin ve Orta Amerika, Uzakdoğu, Orta Asya, Kafkasya, Balkanlar, Doğu Avrupa ve Ortadoğu’da da hayırseverlerden aldıkları vekâletleri yerine getirdiler. Binlerce kurbanlık kesilerek etleri ihtiyaç sahibi Müslümanlara dağıtıldı.

Yurt dışında 125 ülke ve bölgede kurban kesen İHH, yurt içinde Et ve Balık Kurumu tesislerinde kestiği kurbanlıkların etlerini 61 ilde ihtiyaç sahibi vatandaşlara, mültecilere, yetimhanelere ve öğrenci yurtlarına dağıtıma başladı.

Böylelikle Kurban bayramı sınırları aşan küresel bir iyilik hareketine dönüştürüldü. Kurbanın paylaşma, yardımlaşma, kardeşlik ve dayanışma değerleri dünyanın dört bir yanına taşındı, bayram coşkusu, sevinci ve iklimi, daha önce hiç gidilmemiş yerlerde de yaşatıldı.

VEKALETLER YERİNE GETİRİLDİ

Hayırseverler kurban ibadetlerini yerine getirmenin ve bağışlarıyla binlerce kilometre ötelerdeki kardeşlerine ulaşmanın manevi hazzını yaşarken dünyanın dört bir tarafına dağılan kurban ekipleri, vekâletle aldıkları emanetleri yerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadılar.

Etiketler :