İHH İbni Sina Zirvesi'ne 20 günlük bir tırmanış gerçekleştirdi

İHH İbni Sina Zirvesi'ne 20 günlük bir tırmanış gerçekleştirdi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Afet Yönetim Birimleri'ne bağlı arama kurtarma yüksek irtifa ekibi, Kırgızistan'daki...

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Afet Yönetim Birimleri'ne bağlı arama kurtarma yüksek irtifa ekibi, Kırgızistan'daki 7 bin 134 rakımlı İbni Sina Zirvesi'ne 20 günlük tırmanış gerçekleştirdi.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, arama kurtarma ekibinin bu tırmanışının, Türkiye genelinde arama-kurtarma ekipleri içerisinde ilk kez yüksek irtifada tırmanış olduğu belirtildi.

Ekip, Kırgızistan-Tacikistan sınırında yer alan Pamir Dağları'nın 7 bin 134 rakımıyla en yüksek tepelerinden biri olan İbn-i Sina Zirvesi'ne (Peak Lenin) tırmandığı aktarılan açıklamada, tırmanışın toplamda 20 gün sürdüğü bildirildi.

Ayrıca Türkiye'den bu güne kadar yaklaşık 20 kişinin bireysel olarak çıktığı tırmanışı, İHH'nın 5 kişiyle gerçekleştirdiği aktarıldı.

Açıklamada, İHH Afet Akademisi Sorumlusu ve Tırmanış Lideri Erdal Altıntaş, İHH Sualtı Arama Kurtarma Ekip Sorumlusu Ali Uygur ve İHH Gönüllüleri Mehmet Taşdemir, Cihad Kaptan ile Ahmet Çelik bulundu.

Tırmanışa, Türkiye’nin İlk Kadın Kar Leoparı Esin Handal, Everest Zirvesi’ne Çıkan İlk Kosovalı Kadın Uta İbrahim ve Taylandlı Dağcı Sukthawee Suwannachairop'un katıldığı, ekibin yüksek irtifada tırmanışlarının devam edeceği belirtildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.