İmam-Hatipliler Dünyanın Her Yerinde

İmam-Hatipliler Dünyanın Her Yerinde

İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) başarılı imam-hatip liseli öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da yurtdışına yönlendirmeye devam ediyor.

 

imam-hatipli öğrencilerin 10 yıl önce Viyana’da WONDER’in kurulmasıyla başlayan yurtdışında eğitim seferberlikleri her yıl katlanarak devam ediyor. Viyana’nın yanı sıra Almanya, Bosna-Hersek, Romanya, Bulgaristan gibi ülkelerin de eklenmesiyle dünyanın her bir yerine yayılan imam-hatipli öğrenciler ülkelerine doktor, mühendis, gazeteci gibi birçok mesleğe sahip olarak geri dönüyor. Öğrencilerin bir kısmı da okudukları ülkelerde akademik kariyer yaparak öğretim üyesi oluyorlar.

İmam-hatipli öğrencilere hamilik yapan ÖNDER ve WONDER bugüne kadar 1000’i aşan mezuniyetlere yeni mezuniyetler eklemek için önümüzdeki günlerde mülakat programları düzenleyecek. Başarılı İHL’li öğrencilerin yurtdışında iyi bir eğitim almaları için ÖNDER’de yapılacak olan mülakatlarda konunun uzmanı rehberler eşliğinde hem yönlendirmeler yapılacak, hem de ÖNDER himayesinde yurtdışında okumak isteyen öğrenciler mülakattan geçirilecek.

Mülakatlar 17–18 Temmuz tarihlerinde Romanya,  24–25 Temmuz tarihlerinde ise Avusturya, Almanya,  Bosna-Hersek ve Üsküp’deki üniversiteler için yapılacak.

Geçtiğimiz yıl 400’e yakın öğrencinin başvurduğu mülakatlara ilginin bu yıl da fazla olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :