INCSOS VII Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi

INCSOS VII Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen INCSOS VII Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin de düzenleme kurulu içerisinde olduğu ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen INCSOS VII Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Azerbaycan Millî Meclisi Başkanı Prof. Dr. Sahibe Gafarova, Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev, Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, YÖK Başkan vekilleri Prof. Dr. Rahmi Er, Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Togü Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör yardımcıları Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. İbrahim Özbay ve öğretim üyeleri katıldı.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop "Akademik dünyadaki yakınlaşmanın, karşılıklı olarak birbirini tanımanın çok büyük faydaları hasıl olacaktır. Türkiye ve Azerbaycan için bu kadar yakın münasebetler varken, Şuşa Beyannamesi varken, orada bu yakınlaşmaya zemin teşkil eden çok güçlü hükümler bulunmaktadır. Türkiye ve Azerbaycan arasında üniversite ve diğer eğitim kurumları düzeyinde birlikte atılacak adımlar çok önemlidir ve bunların süratle gerçekleştirilmesi lazım. Çok uzun yıllar ayrı kaldık. Aradaki boşluğu da dolduracak adımları süratle atmamız lazım. Bu gayretlerin sözde kalmaması lazım" dedi.

Protokol konuşmaları sonrası bildiri sunumlarına geçildi. Azerbaycan ADA Üniversitesinde gerçekleşen INCSOS VII Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, 2-3-4 Haziran 2022 tarihlerinde bildirilerin sunumu ile devam edecek.

5.jpeg

1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.