İnfazları Şahin organize etti

İnfazları Şahin organize etti

Ankara'da işlenen faili meçhullerle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Susurluk hükümlüsü eski Özel Harekatçı Ercan Ersoy şok itiraflarda bulundu: İnfazları İbrahim Şahin organize etti. Kimlerin gözaltına alınacağı ile ilgili emir ve direktifleri Şah

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Faili meçhul" cinayetler soruşturması derinleşiyor. Ankara'da 1991-1994 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetler ile ilgili sis perdesi aralanıyor. Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'ın itirafları kapsamında önceki gün gözaltına alınan eski özel harekat polisi Ercan Ersoy, çıkarıldığı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayetleri, eski Özel Harekat Şube Başkanı ve Ergenekon Terör örgütü davasının tutuklu sanığı İbrahim Şahin'in organize ettiğini iddia eden Ercan Ersoy, bazı isimlerin gözaltına alınması işleminde bulunduğunu ancak tetikçilik yapmadığını söyledi. Ayhan Çarkın'ın tutuklanmasına neden olan itiraflarında verdiği isimlerin de sorulduğu Ersoy, bu isimleri tanıdığını söyledi. İzmir'de gözaltına alınarak, uçakla Ankara'ya getirilen ve yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarılan Ersoy, "Kimlerin gözaltına alınacağı ile ilgili emir ve direktifleri İbrahim Şahin'den aldıklarını" dile getirdi.

ÜSTLERİMİZ DE ÇAĞRILSIN

Ankara, Bolu ve Adapazarı'nda özel harekat polisi olarak görev yaptığını ifade eden Ersoy'un, "Bu cinayetler 3-5 polisin biraraya gelerek işleyebileceği türden olaylar değildir. O dönemde emniyet müdürü, şube başkanı ve diğer yetkililerin de ifadelerinin alınması gerekir. Bunlar organize bir işti. öyle 3-5 polis böyle bir karar alıp uygulayamaz, öyle bir yetkileri de yok" dediği öğrenildi. Dönemin Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'ın da ast-üst kapsamında bilgisinin olması gerektiğini düşündüğünü dile getirdiği öğrenilen Ersoy'a Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'in "Bu cinayetler ile ilgili MGK kararı var mıydı?" şeklinde bir soru yönelttiği belirtildi. Savcı Yüksel'in sorusuna Ersoy'un "Yazılı ve resmi bir emir görmedim. bilmiyorum ancak bazı söylentiler vardı" şeklinde cevap verdiği kaydedildi.

İNTİHARDAN BİLGİM YOK

Önceki gün tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevine gönderilen Ercan Ersoy, Susurluk Kazası'nın baş aktörlerinden eski milletvekili Sedat Bucak'ın da yakın korumlığını yaptı. "Sizi Sedat Bucak'la nasıl ve kim tanıştırdı?" sorusuna ise İbrahim Şahin şeklinde cevap verdiği ileri sürüldü. Geçtiğimiz hafta evinde intihar etiği belirlenen emekli özel harekat polisi Sait Yıldırım'ın evhamlı bir yapısı olduğunu söyleyen Ercan Ersoy'un, "İntihari ile ilgili bir bilgim bulunmuyor. Gazetelerden okudum. Ayhan Çarkın'ın ifadelerinden tedirgin olmuş olabilir. Ben de ailemde tedirgin olduk o ifadelerin ardından" dediği öğrenildi.

 

'Akça da gözaltında' iddiası

1994 yılında ofisinden Ankara Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekiplerce alınan ve daha sonra Ankara Gölbaşı'nda cesedi bulunan avukat Yusuf Ekinci'nin ailesinin şikayetiyle başlayan ve Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel tarafından yürütülen Faili Meçhul cinayetler soruşturmasında Ayhan Çarkın'ın itirafları kapsamında gözaltıların süreceği belirtildi. Avukatlar Faik Candan ve Yusuf Ekinci, eski Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Namık Erdoğan cinayetleri ile ilgili olarak Ayhan Çarkın, eski özel harekat polislerinin isimlerini vermiş ve cesetlerin bulunduğu yerleri göstererek tatbikat yaptırılmıştı. Çarkın'ın verdiği isimler arasında; Ayhan Akça, Seyfettip Lap, Ziya Bandırmalıoğlu, Ayhan Özkan, Ahmet Sakarya, Oğuz Yorulmaz, Enver Ulu, Sami Gece ve Ercan Ersoy'un isimlerini vermişti. Bu isimlerden, Oğuz Yorulmaz vurularak, Ahmet Sakarya ve Sami Gece kanserden, Said Yıldırım intihar ederek ölmüşlerdi. Ziya Bandırmalıoğlu ve Ayhan Akça'nın ismi Tarık Ümit'in öldürülmesi olayına da karışmıştı. Edinilen bilgiye göre dün İstanbul ve Ankara'dan iki ismin daha Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlardan birinin Çarkın'ın avukatı Yusuf Ekinci'nin tetikçisi olduğunu iddia ettiği Ayhan Akça olduğu ileri sürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.