"İnternete dokunan karşısında beni bulur"

"İnternete dokunan karşısında beni bulur"

Bakan Yıldırım az düzenleme ile çok denetleme yapılacağını söyledi.

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de katıldığı bir toplantıda Türkiye'nin bilgi toplumu olacağını ve az düzenleme ile çok denetleme yapılacağını belirterek, "İnterneti kapatan, karşısında önce beni bulur. İletişim sektörünü öne çıkaran benim ve interneti alabildiğince kullanacağız. Ama bunun nasıl kullanılması gerektiğini söyledim. Olayların abartıldığını BTK başkanı söyledi. İnternet ve bilişim küresel bir iş olduğu için milliyetler ortadan kalkıyor. Hz Mevlana 'Ne olursan ol gel' sözünü iletişim için söyledi" dedi.

Türkiye Vodafone Vakfı Habitat için Gençlik ve UNDP'nin düzenlediği "Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak" projesi tanıtım toplantısına katılan Yıldırım, şöyle konuştu: "Bilgisayar okur yazarı olmazsak öğrendiğimiz alfabe de bir işe yaramayacak. Yaşımız ne olursa olsun bunu öğrenme zorunluluğumuz var. Bugün nasıl cep telefonumuz olmadığında çaresiz duruma düşüyorsak geleneksel yöntemlerle bilgiye ulaşmak da zor. Bilgiyi üretime dönüştürmek önemli. İnterneti güvenli kullanmak zorundayız. 2003 yılında 3 milyon PC, 12.5 milyona çıktı. Bu 20 milyona çıkacak. Türkiye'de internet kullanımı 4.3 milyonken bu sayı 39 milyona çıkmıştır. Artışın ne kadar hızlı olduğunu görüyoruz. Hedef 55 milyon insana ulaşmak. Türkiye bilgi toplumuna süratle gidiyor bunu hızlandırmak gençlere düşüyor. Öğrencilere araştırma geliştirmeye yönelik sınıflar açıldı. Büyük hacimli Fatih projesiyle dijital tahtaya dönülecek kara tahta son bulacak."

"HZ. MEVLANA 'NE OLURSAN GEL' SÖZÜNÜ İLETİŞİM İÇİN SÖYLEDİ"
Yıldırım, Turkcell ve Vodafone ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda ise internet kapatmayla ilgili söylentilere açıklık getirdi. Yıldırım, devletin aileyi koruma yasası bulunduğuna dikkat çekerek, "İnterneti kısıtlama diye bir amacımız yok, isteyen dilediği hattı kullansın" dedi.

Hilton Otel'de düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin bilgi toplumu olacağını ve az düzenleme ile çok denetleme yapılacağını ifade eden Yıldırım, "İnterneti kapatan karşısında önce beni bulur. İletişim sektörünü öne çıkaran benim ve interneti alabildiğince kullanacağız. Ama bunun nasıl kullanılması gerektiğini söyledim. Olayların abartıldığını BTK başkanı söyledi. İnternet ve bilişim küresel bir iş olduğu için milliyetler ortadan kalkıyor. Hz Mevlana 'Ne olursan ol gel' sözünü iletişim için söyledi" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.