İntihar fabrikasına hacker yumruğu

İntihar fabrikasına hacker yumruğu

Hacker'lar, yaşanan intiharlarla dünya gündemine bomba gibi düşen iPhone fabrikasını fena vurdu...

Hacker'lar, yaşanan intiharlarla  dünya  gündemine bomba gibi düşen iPhone fabrikasını fena vurdu...

 

 Foxconn'un adını aslında sadece teknolojinin önde gelen  firmalarının üst düzey yöneticilerinin bilmesi gerekiyordu. Tek işi Çin'in  ucuz  iş gücü avantajını kullanarak Apple, Dell, Hewlett-Packard gibi  şirketler  için üretim yapmak olan bu fabrikada yaşanan üzücü intiharlar ise Foxconn'u tüm dünyaya tanıtmaya yetti. 

 

 Hatırlayacağınız gibi Foxconn'daki ilk intiharı çok kısa  süre  önce duyurmuş, sadece birkaç gün sonrasında gelen bir üzücü haber ile artan intihar sayısını sizlere aktarmıştık.

 

 Foxconn'dan bir haber daha geldi ama neyse ki bu sefer yeni bir ölüm değil, hacker'ların Çinli şirketin sitesine yaptıkları zararsız bir saldırı  haberi . Kimliği tespit edilemeyen bir hacker, Foxconn'un  insan  kaynakları web sitesini hack etti ve şirkette son dönem yaşananları mizahi bir üslupla ele alan, sahte bir iş ilanı yazısını siteye yerleştirdi. 

 

 İşte hacker'ın sahte iş  ilanı 

 

 Sahte iş ilanında ise şunlar  yazılıydı :

 

"Foxconn - Eleman Alıyoruz

 

Bugün kendinizi keyifsiz mi hissediyorsunuz? Artık yaşamak istemediğinizi mi hissediyorsunuz? Çin'in örnek oluşturan intihar tesisinden atlamanın nasıl bir his olduğunu öğrenmek ister misiniz?

 

Foxconn sizlere kendinizi atmak için en uygun koşulları sunar. Buradaki tüm koşullar, her hafta en az bir intihar atlayışının oluşmasını garanti eder. Adınızın binlerce kilometreye ulaşmasını sağlamak için basında kapsamlı bir  şekilde  haber olma garantisi vardır.

 

Ne bekliyorsunuz? Telefonu kaldırın ve Foxconn'a katılın.

 

12. atlayan siz olun. Bunu yapabilirsiniz.

 

Telefon başvurusu için: 514514514"

 

Eğer daha önceki haberler yeterli olmadıysa, en azından bunun Foxconn'daki üzücü olayları durdurabilmesini umuyoruz...

 

CHIP Online

Etiketler :