Irkçılık Veba Gibi Yayılıyor

Irkçılık Veba Gibi Yayılıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren Mevlüde Genç’in Almanya’da düzenlenen cenaze töreni sonrası yaptığı açıklamada, 2023’ten itibaren her yıl “Mevlüde Genç İnsanlık Ödülleri” vereceklerini söyledi.

Almanya’nın Solingen kentinde 1993 yılında ırkçı terör örgütü Neo-Nazi tarafından kundaklanan evlerinde, iki kızı, iki torunu ve bir yeğenini yitiren ve 30 Ekim’de vefat eden Bilge Ana Mevlüde Genç için kundaklanan evinin önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene YTB Başkanı Abdullah Eren de katıldı.

Tören sonrası açıklamalarda bulanan Eren, Almanya’daki Türk toplumu için tarihi bir gün yaşadıklarını kaydetti. Mevlüde Ananın 29 yıl önce yaşanan hadise neticesinde göstermiş olduğu duruşun tüm topluma örnek olduğunu belirten Eren, “Mevlüde teyze vakur ve erdemli duruşla tüm topluma, özellikle Almanya'nın Türkiye’ye bakışına örnek olacak şekilde muazzam bir tutum göstermişti ve 29 sene boyunca bu acıyı hep içinde yaşadı. Hem çocuklarının, torunlarının hatırasını yaşattı hem bunu topluma örnek olacak şekilde yaptı” diye konuştu.

Irkçılık Veba Gibi Yayılıyor

Irkçılığın ve yabancı düşmanlığın tüm dünyada bir veba gibi yayıldığına dikkat çeken Eren, “Almanya’da bunun derin kökleri var. Bugün Eyalet Başbakanının da belirttiği gibi onlar da bununla mücadele etmek için ellerinden geleni yapıyor ancak giden canlar geri gelmiyor. Biz Avrupa’daki Türk toplumu olarak öncelikle kendi acılarımızı unutmamalıyız, fakat bunları da geleceğe bir nefret duygusu olarak taşımamalıyız. Mevlüde teyze tam da bunu yaptı. Biz ne Solingen’i unutturacağız ne de Mevlüde teyzemiz unutulacak." diye konuştu.

Çalışkan, Bu Ülkeye Katkı Sağlayan Biriydi

“Almanya’daki Türk toplumunun bu 61 yıllık hikâyesinde nasıl bir Türk insan karakteristiği vardı derseniz, bunun somut hale gelmiş hali Mevlüde Genç teyzeydi” diyen Eren şunları kaydetti: “Çalışkan, bu ülkeye katkı sağlayan biriydi ve bu elim hadiseden sonra da burada yaşamaya devam etti. Üzüntümüz şu ki; Solingen'den sonra bu saldırılar devam etti. NSU cinayetlerini yaşadık, 3 yıl önce Hanau olayını yaşadık.”

YTB Başkanı Eren, konuşmasında her yıl her yıl “Mevlüde Genç İnsanlık Ödülleri” vermeyi düşündüklerini belirterek “Bunu 2023'te vermeye başlayacağız. Böylece Mevlüde teyzemize vefamızı göstermeye çalışacağız” dedi.

Mevlüde Genç’in Türk bayrağına sarılı naaşı, Almanya’da kundaklanan evinin önünde yapılan cenaze töreninin ardından eşi Durmuş Genç, yakınları ve YTB Başkanı Abdullah Eren’in bulunduğu uçak ile Türkiye’ye getirildi. Genç’in naaşı, Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Mercimek Köyünde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından defnedildi.

almanya-3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.