İşadamlarına Macaristan'dan Davet

İşadamlarına Macaristan'dan Davet

Macaristan Úrhida Belediye Başkanı Bognár József, Türk iş adamlarını, tarım, hayvancılık, hafif sanayi, jeotermal enerji, sera tarımı, örtü altı yetiştiriciliği, altyapı ve diğer alanlarda ortak projelerin uygulanmasında yer almaya davet etti.

Türk Macar İş adamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'ın ziyaretinde TÜMİŞAD Başkan Yardımcısı Tahsin Er, İş adamı Hikmet Kadı, TÜMİŞAD Basın Danışmanı ve Gazeteci Czuh János, Szabadbattyán Belediye önceki Başkanı Polyák István Vilmos, Szabadbattyán Belediye Meclis Üyesi Balázs László, Simon Plastics Kft. Yönetim Kurulu Başkanı Simon István, Simon Zulejka, Simon Péter, LogSol Kft. Yönetim Kurulu Başkanları Kovács Krisztina, Varga Zsolt hazır bulundu.

img-7816.jpg

Macar ve Türk halkları birlikte daha güçlü

Úrhida Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede Başkan Bognár József, Türk İş adamlarını misafir etmekten duyduğu mutluluğu ve toplantının önemini belirtti. Konuşmasında ” Türk Macar ortak yatırımlarına ya da iki dost ülke vatandaşlarının birlikte dış yatırımlar yapmasını, bilgi ve tecrübenin paylaşımını çok önemsiyoruz. Globalleşmiş dünya düzeninde rekabet ortamı çok acımasız

img-7731.jpg

Yerli yatırımcılara her türlü desteği sağlıyoruz, aynı desteği Türk yatırımcılar içinde öneriyoruz. Macar ve Türk halkları birlikte daha güçlü'' dedi.

Konsolos Osman Şahbaz konuşmasında, '' 1009 yılına dayanan bu güzel şirin kenti ziyaret etmenin heyecan verici olduğunu belirterek, 

Úrhida Belediye Başkanı Bognár József'e davetlerinden dolayı teşekkür ederek başladı,

Ortak tarihî ve kültürel mirasımızın korunması noktasında Macaristan ile örnek bir iş birliğimiz mevcut. Pandemi döneminde Macaristan’la güçlü işbirliği sergilemeyi sürdürüyoruz.

img-7812.jpg

6 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi

Macaristan ile Türkiye arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) anlaşmamız çok önem arz ediyor.

Macar Türk ilişkilerinin ana bileşeninin ticari, ekonomik, kültürel ve insani iş birliği olduğunu biliyoruz. Macaristan'la aramızda ticaret hacmi hedefi 6 milyar dolar, bu hedefi hep birlikte yakalayacağız.

img-7802.jpg

Pandemiye rağmen ikili ticaret hacmimizin düşmediğini ve somut projelerle, turizmden yatırımlara, enerjiden savunma sanayiine işbirliğimizin artıracağını müşahede ediyoruz.

Macaristan'ın sadece tek bir ülke olarak görmüyoruz, Polonya, Çekya, Slovakya ile birlikte Vişegrad dörtlüsünün de tüm Türk firmalar için büyük fırsatlar barındırıyor'' dedi.

Başkan Osman Şahbaz ziyarette Başkan Bognár József'e ve Simon Plastics Kft. Yönetim Kurulu Başkanı Simon István'a Türkiye A Milli Takım forması takdim etti.

Ayrıca program sonrasında, heyet onuruna Simon Plastics Kft. Yönetim Kurulu Başkanı Simon István, Simon Zulejka, Simon Péter çiftlik evlerinde öğle yemeği ikramında bulundu.

Belediye Başkanlığı ziyareti sonrasında heyet Budapeşte'ye dönmek üzere kentten ayrıldı.

img-7818.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.