İsrail, Batı Şeria'da konut yapımına izin verdi

İsrail, Batı Şeria'da konut yapımına izin verdi

İsrail, Yahudi yerleşimlerinden bazılarında yüzlerce yeni konut yapımına resmen müsaade etti

Batı Şeria'da Filistin kentlerinden Nablus yakındaki Yahudi yerleşimlerinden Itamar'da, 5 kişilik bir yerleşimci ailenin öldürülmesinin ardından, İsrail, Yahudi yerleşimlerinden bazılarında yüzlerce yeni konut yapımına resmen müsaade etti. 

İsrail radyosunun haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki Bakanlar Komisyonu, Batı Şeria'da Ma'ale Adimum, Ariel, Kirya Sefer ve Guş Etzion yerleşimlerinde yapılacak, sayısı kesin olarak belirtilmeyen yüzlerce yeni konutun inşasına onay verdi. 
Haaretz gazetesi, onaylanan konutların sayısını 500 dolayında verdi. Ayrıca, İsrail Başbakanlığının, yerleşimlerde yeni konutları onaylayacağına ilişkin olarak Beyaz Saray'ı da bilgilendirdiği kaydedildi. Bir hükümet yetkilisi, Filistinlilerle muhtemel bir barış anlaşmasında, İsrail'in kontrolünde kalacağını söylediği bu yerleşimlerde inşaat kararını "stratejik bir karar" olarak nitelendirdi. 

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinin üst kuruluşu Yeşa Konseyi, hükümetin yeni konutlara onay vermesini yeterli görmeyerek, "küçük ama doğru yönde atılmış bir adım" dedi. 

Yeşa Konseyi, yaptığı açıklamada, çok daha fazla konuta ihtiyaç duyulduğunu belirtip, öldürülen ailenin yaşadığı Itamar yerleşiminde de inş aat planlarının onaylanmasını ve inşa edilecek yeni mahalleye öldürülen ailenin adının verilmesini istediklerini belirtti. 

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinde devam eden inşaatlar, İsrail ile Filistinliler arasındaki barış görüşmelerinin çıkmaza girmesinde en önemli etken olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :