İsrailli Bakan Ben-Gvir'in "Filistinli tutuklulara yönelik kısıtlamaları" Gazze'de protesto edildi

İsrailli Bakan Ben-Gvir'in "Filistinli tutuklulara yönelik kısıtlamaları" Gazze'de protesto edildi

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in "İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların ziyaretine kısıtlama...

GAZZE (AA) - İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in "İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların ziyaretine kısıtlama ve şartlarının iyileştirilmemesi" yönündeki kararlarına tepki için Gazze Şeridi'nde gösteri düzenlendi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Esirler Bakanlığı ile Muhce el-Kudüs Derneği tarafından düzenlenen eylem kapsamında bir grup Filistinli, Gazze'deki Birleşmiş Milletler Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörlüğü (UNSCO) binası önünde bir araya geldi.

Göstericiler, Ben-Gvir'in uygulamalarına tepki içeren pankartlar taşıdı.

Esirler Bakan Vekili Bahaaddin el-Medhun, buradaki konuşmasında, "Aşırılık yanlısı Ben-Gvir'in tutuklular aleyhinde başlattığı ve onları hedef alan planları, Filistinli tutukluların tehlikeli bir dönüm noktasında olduğunu ortaya koyuyor." dedi.

Ben-Gvir'i "hapishane koşullarını tutuklulara acımasızca davranılan işgalin başladığı döneme döndürmeye çalışmakla" suçlayan Medhun, "İşgal güçlerinin tutuklular aleyhindeki dayatmalarının engellenmesi için tüm yolların etkinleştirilmesi" çağrısında bulundu.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu da Filistinli tutuklular dosyasının, Hareketin öncelikli meselelerinden olduğunu belirtti.

Filistin halkının tutukluların mücadelesine destek vermeye hazır olduğuna dikkati çeken Kanu, Hamas ve diğer direniş gruplarının tutuklulara yönelik uygulamaları yakından takip ettiğini kaydetti.

Kanu, Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa ve Filistinli tutuklular aleyhindeki provokatif eylemlerinin tehlikeli yansımalarının sorumluluğunun İsrail'e ait olduğunu vurguladı.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, 8 Ocak'ta İsrail Meclisindeki Arap milletvekillerinin, Filistinli tutukluları ziyaretlerine kısıtlama getirilmesi kararı almıştı.

Ben-Gvir, 6 Ocak Cuma günü de İsrail'in güneyindeki Nefha Hapishanesi'ni ziyaret ederek, "Filistinli mahkumların koşullarının iyileştirilmemesi için önlemler alma" tehdidinde bulunmuştu.

İsrail'deki Kanal 12 televizyonunun haberine göre, eski İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, 2016 yılında Filistinli tutukluların ziyaretini her siyasi partiden bir Meclis üyesiyle sınırlandırmıştı.

Ancak bir önceki hükümetin İç Güvenlik Bakanı Omar Bar-Lev, bu prosedürü değiştirmiş ve Meclisin tüm üyelerine ziyaret izni vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.