İstanbul Bilim Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi

İstanbul Bilim Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür:- "Türkiye Yüzyılı'na eserleri ve başarılarıyla damga vuracak siz gençlerin her daim destekçisi olmaya devam edeceğiz"

İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İstanbul Bilim Olimpiyatları'nın 2022-2023 ödül töreni Fatih Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, "Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Projesi" kapsamında yürütülen yarışma ile temel bilimler alanında yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, bu öğrencilerin söz konusu alanda nitelikli çalışmalar yapmalarına yardımcı olunması, geleceğin teknolojilerini üreten gençlerin desteklenmesi amaçlanıyor.

2017 yılından bu yana iki aşamalı düzenlenen yarışma ortaokul ve lise düzeyinde matematik, bilgisayar, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında yapılıyor.

Yarışmanın 2022'deki birinci aşamasına 28 bin 871 öğrenci katılırken bunların 574'ü ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı.

Bu aşamayı başarıyla tamamlayan öğrenciler çeşitli eğitimlerle hazırlandıkları sürecin sonunda madalya aldı.

Proje kapsamında oluşturulan İstanbul Şehir Olimpiyat Takımı, 19. Zhautykov Olimpiyatları'nda matematik, bilgisayar ve fizik kategorilerinde takım halinde aldıkları 5 bronz, 4 gümüş ve 4 altın madalya ile gurur kaynağı oldu.

Toplam 150 öğrencinin 2022-2023 döneminde madalya aldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, olimpiyatların ülkede yaygınlaşmasının üzerinde önemle durduklarını söyledi.

Bilime ilginin müreffeh yarınların habercisi olduğunu bildiklerini kaydeden Yentür, "Bu süreçte sınıflarımıza verilen 'Uluğbey', 'Hayyam', 'Biruni', 'Harezmi', 'Heysem' ve bu sene açılacak olan 'İbn-i Sina' isimlerine dikkatinizi çekmek isterim. Bu sınıflarımızda eğitim alacak gençlerimizin bu değerlerimizin günümüzdeki temsilcileri olacaklarına yürekten inanıyorum. 'Türkiye Yüzyılı'na eserleri ve başarılarıyla damga vuracak siz gençlerin her daim destekçisi olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Törende, dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.