İstanbul'da 60 eve baskın yapıldı

İstanbul'da 60 eve baskın yapıldı

İstanbul Valisi Muammer Güler Bostancı'daki çatışmayla ilgili NTV televizyonuna konuştu. Güler şu bilgileri verdi:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün terör örgütlerine yönelik dün gece başlattığı operasyonlarda bir çok yere girildi. Hücre evlerinde bomba ve çeşitli silahlar ele geçirildi.

Dün gece Bostancı'da bir hücre evine ilk girişte polise patlayıcı madde atılarak karşılık verildi. Sürekli olarak hedef gözetmeksizin polislerimize ateş açılıyor. Bir arkadaşımızın durumunun ağır olduğu bilgisi geldi. 2 arkadaşımızın da durumununsa daha hafif olduğunu haber aldım.

Bostancı'daki hücre evi maalesef bir cephanelik. Bir örgütün lider kadrosundan bir kişinin bulunduğu hücre evi... Bu örgütün önümüzdeki günlerde sansasyonel ve provokatif bir eylem hazırlığında olduğunu biliyoruz.

HÜCRE EVİ HANGİ ÖRGÜTE AİT?

Çatışma yapılan evdeki kişi Devrimci Karargah örgütüne mensup.

Olay yerinde sivillerden de yaralı var. Ancak yaralı sivillerin durumu hakkında henüz bilgi alamadım. Çünkü hedef gözetmeksizin çevreye bomba atıyor. Cinnet geçirmiş bir halde... Maalesef terörün yarattığı tablo bu.

ERGENEKON'LA İLGİSİ VAR MI?

Ergenekon'la bunun alakası yok. Bunun içinde bölücü örgütler var ama bu farklı bir operasyon.

OPERASYON HANGİ ÖRGÜTLERE YÖNELİK?

Her türlü tedbirleri aldık ancak içerde çok sayıda patlayıcı madde var. Bu da sıkıcı bir durum. Bölücü ve radikal 3 örgüte yönelik 60 noktaya yapılan bir operasyon.


Etiketler :