İstanbul’da Coşkulu Buluşma

İstanbul’da Coşkulu Buluşma

Haliç Kongre Merkezinde İstanbul Memur-Sen Buluşması gerçekleşti. Buluşmaya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konfederasyona bağlı sendika başkanları ile teşkilat yöneticileri katıldı.

Haliç Kongre Merkezinde İstanbul Memur-Sen Buluşması gerçekleşti. Buluşmaya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konfederasyona bağlı sendika başkanları ile teşkilat yöneticileri katıldı.

 

7777

 

 

Çok sayıda Belediye Başkanı ile Memur-Sen üyelerini bir araya getiren buluşma Memur-Sen İl Temsilcisi Durali Baki'nin selamlama konuşması ile başladı.

 

 3333

 

Programda konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Gezi olayları, 17 Aralık Küresel Operasyonu ve illegal dinlemelere sert tepki gösterdi. Başkan Gündoğdu’nun sözleri sıklıkla alkış ve sloganlarla kesildi.

 

fotoooo2

 

ORTAK DEĞERLERİMİZİ HEDEF ALIYORLAR

Her türlü illegal yapılara ve vesayet sistemine karşı olduklarını belirten Gündoğdu, “Biz 1992 yılında Mehmet Akif İnan’la bu yola çıkarken, niçin sendika sorusuna vesayeti deşifre etmek için cevabını vermiştik. Bu vesayet kimden gelirse gelsin, içeriğinde kim olursa olsun, karşısındayız. Gezizekalıların ön denemesini yaparak başlattığı küresel operasyon, 17 Aralık’ta Türkiye’nin tüm ortak değerlerini yok etmek istercesine hayata sunulmuştur. Eğer bir savcı yolsuzluğu görüyor ve 15 ay bekliyorsa, bu hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmadığını daha önce ifade etmiştik. Gördük ki savcı ağanın savcısıymış. Ortada kirli bir plan varmış. Biz oyunu gördük. Elbette yetimin hakkına kim göz dikmişse, hukuk devletinin en ağır yaptırımları uygulanmalıdır. Ve ortalıkta dolaşan yolsuzluk iddialarının sonuna kadar üzerine gidilmelidir. Ama küresel operasyonu tezgahlayanlar da deşifre edilmelidir” dedi.

 

DİNLEMİŞLER AMA ANLAMAMIŞLAR!

Türkiye’ye karşı karanlık bir planın işletildiğine vurgu yapan Gündoğdu, “Sendikacılığını uluslar arası sermaye ile birleştirenlerin, siyasette, sandıkta rakibini halt edemeyeceğini görenlerin ülkenin gelmiş geçmiş tüm milli ve manevi değerlerini hedef alması söz konusuysa, biz buna asla müsaade etmedik ve bundan sonra da asla müsaade etmeyeceğiz. Tapeler yayınlanıyor. İllegal ve hukuksuz… Beni de dinlemişler. Dün milli irade bildirisiyle ilgili üçüncü şahısların konuşmalarından Memur-Sen ile ilgili kanaat oluşturmalarını gördük. Tam bir algı operasyonu… 11 genel başkanımızla beraber bir araya geldiğimizde, oy birliğiyle bu milli irade bildirisinin hedefine yüzde yüz destekle karar verdik. İçeriğiyle ilgili elbette çalışmalar yaptık. Çünkü bu milletin millet iradesine öncülük etmede Memur-Sen’in eline su dökecek başka bir örgüt yoktur. ‘Başkan seni dinlemiş’ diyorlar. ‘Hayır beni dinlememişler’ diyorum. Eğer beni dinlemiş olsalardı, İsrail’e terörist devlet dediğimi çok iyi bilirlerdi. Eğer beni dinlemiş olsalardı, Mavi Marmara şehidimiz üyemizin oğlu olan Furkan’ın hatırasına sahip çıktığımızı çok iyi görürlerdi. Eğer Memur-Sen’i dinlemiş olsalardı, medeniyet mücadelesinde öldürmeyi şiar edinen Siyonist Batı medeniyeti karşısında nasıl dik durduğumuzu anlarlardı. Ve Hıristiyan bir vatandaş olan Amerikalı Rachel’in Gazzeli, Filistinli çocuklara sahip çıkarken sergilediği duruşu alkışladığımızı çok iyi bilirlerdi. Beni ve benim gibi insanları dinleyeceklerine Allah’ı dinleselerdi, anne ve babalarının odasına izin girilemeyeceğini çok iyi bilirlerdi” şeklinde konuştu.

 

YANLIŞ YAPANI ALKIŞLAMAYIZ

Yanlış yapan her yapının karşısında olduklarını belirten Gündoğdu, “İki yıl önce toplu sözleşmede istediğimizi alamayınca 20 dakikada iş bırakma eylem kararı aldık. Bu iktidara karşı bu kararı aldık. Yarın da böyle bir yanlışlarını görürsek, bu kararları almakta asla imtina etmeyiz. Ancak bugün taraf olma zamanıdır. Tarafız. Bedel ödeyen siyasetçilerimizin tarafıyız. Çünkü, burada bir hesap var. Hesapları Türkiye ile… Bunun özelde ise hedefi Başbakan Erdoğan’dır.  Başbakanın hedef alınması da İsrail’i kızdırmasıdır, Amerika’yı kızdırmasıdır, “one minute” demesidir. Ve tabi 27 Nisan e-muhtırasına karşı dik duruşudur.Yani merhum Menderes’i ezanı Rap’çaya döndürdüğü için hedef alanlar devrede. Türk-Kürt kardeşliği için çırpınan, ülkenin dünyaya açılması için mücadele veren Özal’ı da aynı şekilde hedef aldılar.  “Namlusu millete dönmüş tanklara selam durmam” diyen Yazıcıoğlu ile İslam birliği, ümmetin uyanışı, maddi, manevi değerlere önem veren Erbakan’ın da hedef alınması farklı değil. Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu'nu hedef alan yapılar bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alıyor. Küresel operasyona içeriden destek verenler İsrail’in ekmeğine yağ sürüyor. Onun için tarafız, kazanımlarımızı korumak istiyoruz. Tarafız. Biz bu ülkede genellikle siyasetçilerin sıkıntı anlarında şapkasını alıp gittiğine tanıklık etmiş bir milletiz. Tarafız. Sayın Başbakan’ın 27 Nisan e-Muhtırası’na karşı duruşu Memur-Sen’in duruşudur. Davos’taki one minute dünya mazlumlarının sesidir” dedi.

 

ŞEHİT GELMEMESİNDEN RAHATSIZLAR

Konuşmasında Çözüm Sürecini de değerlendiren Gündoğdu, “Çözüm sürecinde neredeyse bütün Türkiye’yi dolaştık, baktık ki bütün ötekiler beriki olmak istiyor. Kim bu ötekiler? Başörtülüler, ‘biz cumhurbaşkanı eşi olabildik, birey olamadık’ diyor. Kürtler, ‘cumhurbaşkanı olabildik, Kürt olamadık’, Aleviler ise diyor ki, ‘biz Aleviliğimizi yıllarca saklamak zorunda kaldık.’ Romanlar da diyor ki, ‘biz adam yerine koyulmadık.’ Çözüm süreci ve sonrasında açıklanan demokratikleşme paketi bu ötekilerin beriki olmasını sağlayan, 30 yıllık kanın durması için de yakalanan tarihi bir fırsattır. Şimdi çözüm sürecinden kimler neden rahatsız olur, bu soruyu sormak lazım. 17 aydır bölgeden şehit haberinin gelmemesi neden rahatsız eder? Kendi iç sorunlarını çözen bir Türkiye istemiyorlar. Büyük Türkiye ideali kimleri rahatsız ediyor; soruyu böyle sormak lazım” şeklinde konuştu.

 

ÇANAKKALE RUHU YENİDEN TESİS EDİLİYOR

Gündoğdu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sağımızdaki Konfederasyon ve bazı siyasi partilerin Genel Başkanları, ‘Memur-Sen Genel Başkanı Başbakan’la Dolmabahçe’de akil insanlar toplantısında satıyor’ diye ithamlarda bulunuyorlardı. Vatanı satmak, öldürmeyi ve şehit cenazelerini geçim kaynağı etmekle olur. Biz vatanı kurtarıyoruz. 30 yıllık terör sorununu bitiriyoruz. Ümmet bilincini, Çanakkale ruhunu yeniden tesis ediyoruz.”

BM ve Batının çifte standartlarını da konuşmasında eleştiren Gündoğdu, mazlum Suriye halkına maddi ve manevi destek verdiklerini ifade etti. Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye reva görülen uygulamaları da kınayan Gündoğdu, “Biz her türlü haksızlığın karşısındayız. Onun için dostlarımızla Rabia Platformu’nu kurduk. Rabia Platformu’nu kurarken şehit Esma’mızın hatırasına sahip çıkacağız dedik. Dünya’nın neresinde olursa olsun bütün mazlumların sözcüsü olacağız dedik. Gücü ne olursa olsun her türlü darbecinin, zalimin karşısında olacağımızın altını çizdik. Onun için dünya mazlumları adına hepinizi Rabia selamıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

1111

 

MEMUR-SEN’E TEŞEKKÜR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise konuşmasından dolayı Gündoğdu’yu tebrik etti, Memur-Sen ailesine teşekkürlerini sundu.

 

nnnn

 

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’da konuşmasında Türkiye’ye karşı karanlık planlar içerisinde olanları eleştirdi, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

 

dd

 

Programın sonunda Başkan Gündoğdu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a tablo hediye etti.

 

2222

 

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.