İstanbul'da STK'ler Filistin'e destek için müzayede düzenledi

İstanbul'da STK'ler Filistin'e destek için müzayede düzenledi

Müzayededen elde edilen gelir, insani yardım kuruluşları aracılığıyla Gazze'ye gönderilecek

İSTANBUL (AA) - Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, Filistin'e destek amacıyla İstanbul'da müzayede düzenledi.

STK'ler, sanat ve siyaset dünyasından isimlerin katılımıyla Fatih Neslişah Kültür Merkezi'nde düzenlenen müzayede, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi Kurucu Üyesi Şeyma Üstün, Filistin'de yaşananların tarihsel sürecin bir sonucu olduğunu belirtti.

Bu sürecin aynı zamanda İslam dünyası ve insanlığın miladı olduğunu belirten Üstün, "Vicdani bir uyanıştır. Cenabıallah, Müslümanların ayaklar altına düşmüş zilletini hep beraber kaldırmayı nasip etsin bizlere." dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da asıl meselenin İsrail olmadığını belirterek, "İsrail bir karakoldur. İsrail tek başına bir hafta bile dayanamaz Filistin ordusunun karşısında. Asıl mesele Amerika'dır. Biz İncirlik Üssü'ne o yüzden gittik. 800 tane Amerika üssü var dünyada." dedi.

Türkiye'deki Amerika aleyhtarlığı arttığında, ABD'nin panikleyeceğini ve İsrail'e "dur" diyeceğini aktaran Yıldırım, "Buna çok dikkat edelim. Amerika gücünü çektikten sonra Netanyahu'nun bir gücü kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, birliktelik ve kardeşlik vurgusu yaparak, tek hedeflerinin çocukların gözyaşlarını silmek olduğunu ifade etti.

​​​​​Gazeteci-yazar Taha Kılınç ise herkesi Filistin meselesini gündemden düşürmemeye ve ellerinden ne gelirse yapmak için gayret göstermeye çağırdığını dile getirdi.

- Müzayedede sanat eserleri açık artırmaya çıkarıldı

Gazze'nin gıda, sağlık, barınma ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlenen müzayedede, hüsnü hat, tezhip, ebru, sulu boya, yağlı boya, cam ve porselen gibi 50 sanat eseri açık artırma usulüyle satışa sunuldu.

Müzayede de, Cumhurbaşkanlığı Mushaf Projesi'nde yer alan Kehf Suresi 1-10. Ayetler İstanbul Nakkaşhanesi tıpkı basımı, Hilye-i Şerif Sülüs-Nesih Levha, İsm-i Nebi Celi Sülüs Levha, Şehit ve Cennet Tasviri Minyatür Tablo gibi eserler de yer aldı.

Hattat Hasan Çelebi, Ali Hüsrevoğlu, İsmail Hakkı'nın hat eserleri ile ressam Nevin Külünkoğlu, Hüsniye Ekmekçioğlu ve Amine Sultan Tan'ın eserleri de müzayedede sunuldu.

Şiir ve musiki dinletisi sunulan program kapsamında Filistin temalı el işi ürünler standı da kuruldu.

Müzayededen elde edilen gelir, insani yardım kuruluşları aracılığıyla Gazze'ye gönderilecek.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.