İstanbul'da "Zabıta" Alarmı

İstanbul'da "Zabıta" Alarmı

Dolandırıcılar iş başında! Kimliği belirsiz kişilerin zabıta alımı iddiası ile vatandaşlardan para topladığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da bazı kişi veya kişilerin Zabıta Daire Başkanlığı'nın adını kullanarak 'sivil zabıta alımı' yaptığı belirtilerek para topladığı belirtildi. Belediye yetkilileri, 'sivil zabıta alımı' iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "İstanbul'da bazı kişi veya kişilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı adını kullanarak "Sivil Zabıta Alımı" yaptıkları öğrenilmiştir. Bu kişiler tarafından "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'nın personel ihtiyacı olduğu, iş ihtiyacı olanların işe alınacakları iddia edilerek para toplandığı öğrenilmiştir." denildi.

Açıklamada, "İstanbul Kartal'da kendisinin zabıta olduğunu iddia eden şahıs; pazarcı olan arkadaşının kardeşini isterlerse 'torpil' yaparak işe alabileceklerini belirtmiş ve kendisinden; noter, damga, sağlık raporu, sabıka kaydı, dekont için para aldığı, ayrıca lise mezunu olmayan şahsa 700 TL karşılığında sahte lise diploması düzenlendiği anlaşılmıştır. Kendilerine sahte zabıta kimlik kartı düzenlenen bu şahıslara 'İBB Sivil Zabıta Amirliği'nde işe başladıkları ve Ankara'da eğitime tabi tutulacakları söylenmiştir. 16 Şubat 2012 tarihinde gidileceği söylenen Ankara Eğitim Merkezinde eğitim görebilmek için ayrıca 232 TL ücret alınmış ve aynı gün saat 08.00'da kendilerinin belirledikleri toplanma merkezi önünde buluşulması gerektiği söylenmiştir.

Olay 16 Şubat 2012 tarihinde dolandırılan şahsın toplanma merkezi önünde kimsenin bulunmaması üzeri Kartal'da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa İletişim Merkezine Başvurması ile ortaya çıkmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel alımları 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre yapılmakta ve ilanlar www.ösym.gov.tr ve www.ibb.gov.tr adreslerinden duyurulmaktadır.

Başkanlık Makamı ve Belediye kurumunun adı kullanılarak vatandaşlar suiistimal edilmektedir. Gerekli durumlarda Beyazmasa 153 aranarak bilgi alınabilir." ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.