İşte CHP'nin ekonomik gücü

İşte CHP'nin ekonomik gücü

Yıllardır kamuoyunda tartışılan "CHP'nin ekonomik gücü İş Bankası'ndaki hisselerden geliyor" tezine banka müdürü açıklık getirdi.

Genel Müdür Adnan Bali, İş Bankası'ndaki CHP hisselerine ilişkin bir soru üzerine "Kuruluşdan gelen Atatürk'ün hisseleri CHP tarafından temsil ediliyor. Ancak bu hisselerin temettü hakkı Türk Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumu'nda. Temettü hakları olmayan bir hisseyi kime satacaksınız" dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince de, "CHP hisselerini satsın' önerisi getiriliyor. Satsa kim alır ki!" yorumunu yaptı.

Rusya'da atağa geçti

İşBankası, Bank Sofia'nın ismini 'İşbank Rusya' olarak değiştirerek Moskova'da faaliyete geçti. Genel Müdür Bali, "Türk dünyasının faaliyet gösterdiği ülkelerde olmak istiyoruz. Yeni ilgilendiğimiz pazarlar Kosova ve Batum" dedi. İş Bankası yurtdışında büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda banka, Nisan 2011'de 40 milyon dolara Rusya'da satın aldığı Bank Sofia'nın ismini 'İşbank Rusya'ya dönüştürerek hizmete açtı

100 milyar $'ın cazibesi

Açılış töreninde gazetecilerle buluşanİş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, iki ülke arasındaki ticaretin geçen yıl 26 milyar dolar olduğunu, önümüzdeki 5 yılda bunun 100 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. Bali, "Rusya'daki vizyonumuzun temelinde gelişen ticari ilişkilerin, Türk şirketlerinin Rusya'da yaptığı yatırımların önemli boyutlara ulaşması yer alıyor" dedi.

Marketten kart satacak

Potansiyeli, İşbank Rusya aracılığı ile değerlendireceklerini belirten Bali, öncelikle kurumsal ve ticaribankacılık ağırlıklı bir hizmet sunmayı, bireysel bankacılık faaliyetlerini de geliştirmeyi planladıklarını dile getirdi. Aldıkları bankanın 386 çalışan, 6 şube ve 9 bağlı şube ile hizmet verdiğini söyleyen Bali, ülkenin şartlarına göre hizmet vereceklerini aktardı. Bali, "Marketlerde kredikartı pazarlanıyor. Gerekirse biz de bunu yaparız" diye konuştu.

Fırsat çıkarsa alırız

Fırsat çıkması halinde yurtdışında yine banka alabileceklerini vurgulayan Bali, şöyle devam etti: "Türk dünyasının olduğu her yerde bulunmak istiyoruz. Yakın coğrafyamızda önümüzdeki dönemde yeni inisiyatif alınmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Azerbaycan'da şube açılışı için başvurduk, onay bekliyoruz. Kosova, Batum ilgilendiğimiz pazarlar."

Ziraat ve Halk çalışana satılarak özelleştirilsin

Ersin Özince, Türkiye'de siyasetin etkilediği bankanın çok olduğunu iddia etti. Özince, "Ancak en az etkilenen biziz. Çalışanlar olarak bankanın yüzde 40 hissesini laf olsun diye almadık; siyasetten daha az etkilenmek için aldık. Bence Ziraat ve Halkbank da bizim yöntemle, yani çalışanlara satılarak özelleştirilmeli" dedi. Özince, ayrıca iktidarın ise uzun süredir bankalara müdahale etmediğinin altını çizdi.

TL'de kalmak daha avantajlı

Adnan Bali, döviz kurunun seyrine de değindi. Merkez Bankası'nın dolar/TL kurunda '2 TL döviz sepeti' seviyesine dikkat ettiğini vurgulayan Bali, "O seviyeye gelince müdahale ediyor. Nakit akışlarınız ekonomik faaliyetlerinize yetiyorsa uzun vadede yerel parada kalmak avantajlı" dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.