İtiraf: Üniversitede ajanlık yapıyoruz!

İtiraf: Üniversitede ajanlık yapıyoruz!

YÖK'e gönderilen mektupta geçen ifadeler bir üniversitede yaşanan skandalı gözler önüne serdi.

Uşak Üniversitesi güvenlik amiri ve bir güvenlik görevlisi YÖK'e gönderdikleri itiraf mektubunda yönetim tarafından ajan gibi kullanıldıklarını öne sürdü. Yrd. Doç. Dr. Ali Galip Baltaoğlu'nun suç duyurusu üzerine Rektör Adnan Şişman, Genel Sekreter Aziz Bayraktar, Rektör Yardımcısı Lütfi Özav, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Lütfullah Türkmen ve danışman Cemil Yücel hakkında başlatılan soruşturma bir itiraf mektubuyla yeni bir boyut kazandı.

YASA DIŞI İŞLER EMRETTİLER

Suç örgütü oluşturmakla suçlanan üniversite yönetimiyle ilgili mektup YÖK'e gönderildi. Uşak Üniversitesi Güvenlik Amiri Durmuş Yıldırım, Genel Sekreter Bayraktar ve Rektör Danışmanı Yücel tarafından yasa dışı işlerde kullanıldığını iddia etti. Yıldırım mektupta şunları öne sürdü: "Aziz Bayraktar, devletin istediğini söyleyerek, kendisine muhalif bazı öğretim üyelerini takip etmemi istedi. Öğretim üyelerinin kimlerle görüştüğünü, neler yaptığını haftalık rapor halinde kendisine veriyorduk. Sonra bu durumdan rahatsızlık duyup vazgeçmek isteyince, beni tehdit etti."

ASILSIZ İDDİALARA SUÇLAMA

Bayraktar'ın, sorun yaşadığı personel şube müdürünü asılsız iddialarla suçlatıp, tutanak düzenlettiğini iddia eden Yıldırım, "Personel şube müdürünü kampüse bile sokmamamızı istedi" ifadelerini kullandı. Müdür hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Yıldırım, daha sonra baskı altında bunu yaptıklarını kaydedip şikayetten vazgeçtiğini bildirdi.

Yıldırım, Aziz Bayraktar'ın "Devlet bizim arkamızda. Yargıdan da bir şey olmaz. Savcılara koşan eli boş dönüyor. Bizim bir gücümüz var" dediğini öne sürdü.

Korku içinde yaşadığını dile getiren Yıldırım, başına bir şey gelmesi durumunda sorumlunun Bayraktar olduğunu kaydetti. Güvenlik görevlisi Emrah Aktay da aynı içerikteki mektubu YÖK'e gönderdi.

HABER: Şeyda Burcu İKİZ/İZMİR – BUGÜN

Etiketler :